Rusijos armija gavo naujausią „analogų neturintį“ ginklą. Kas žinoma  ()

Rusijos ekspertai tvirtina, kad optinės-elektroninės stoties „unikali sistema“ esą leidžia be trūkumo atskirti rusiškus dronus nuo visų kitų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai gavo pirmąją „Magistr-SV“ automatizuotų ugnies valdymo sistemų partiją. Sistema skirta stebėti oro erdvę ir koordinuoti priešlėktuvinę kovą. Tai rugpjūčio 21 dieną pranešė agentūra TASS.

„Magistr-SV“ sukūrė Penzoje įsikūrusi „Rubin“, priklausanti „Roselektronika“ holdingui, kuri priklauso „Rostec“ korporacijai. Kartu pabrėžiama, kad 2021 metų kovo pabaigoje „Rostec“ paskelbė apie šių sistemų serijinės gamybos pradžią, įveikusi valstybinius testus.

„Naujasis vieningas modulis skirtas oro erdvės žvalgybai naudojant išorines ir įmontuotas žvalgybos ir priešlėktuvinės kovos koordinavimo priemones. Sukūrimas praėjo valstybinius bandymus ir buvo priimtas tiekti Rusijos armijai“, – pranešė valstybinės korporacijos spaudos tarnyba.

Kas žinoma apie „Magistr-SV“ kompleksą

Kūrėjai teigia, kad sistemoje sumontuota „unikali“ optinė-elektroninė stotis su automatinio oro taikinių aptikimo, atpažinimo ir sekimo funkcijomis. Tam reikėjo sukurti įvairių oro taikinių optinių charakteristikų ir natūralių kliūčių spinduliavimo charakteristikų duomenų bazę.

„Unifikuotas modulis apima kokybiškai naujas oro erdvės žvalgybos priemones, atitinkančias šiuolaikinius reikalavimus oro taikinių aptikimo nuotoliui ir tikslumui“, – sakė koncerno „Vega“ generalinis direktorius Viačeslavas Michejevas.

 

Pažymima, kad kompleksas visų pirma skirtas dronams, taip pat kitiems oro objektams aptikti. Į pensiją išėjęs Rusijos oro gynybos pulkininkas Valerijus Kovalis tvirtina, kad ši sistema gali aiškiai atskirti, pavyzdžiui, „Orion-10“ droną ir ukrainietiškus modelius, duodamas aiškias įrenginio koordinates.

„Magistr-SV“ montuojamas ant šarvuočių pagrindo – šiuo atveju ant BMP-3 važiuoklės su atitinkamomis važiavimo savybėmis ir apsauga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(22)
(-20)

Komentarai ()