[ŽT] Netikėta žinia. Prabilo Surovikinas  ()

Žurnalistai bandė išsiaiškinti, kur jis dabar tarnauja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armijos generolas Sergejus Surovikinas pirmą kartą prabilo po „Wagner“ vado Jevgenijaus Prigožino maišto, pranešė leidinys „Novyje Izvestija“. Pasak jo, generolas su šeima lankėsi vienoje iš bažnyčių netoli Maskvos.

Surovikiną pastebėjo žurnalistai, kurie bandė išsiaiškinti, kur jis dabar tarnauja.

„Tarnauju tėvynei. Daugiau jokių komentarų“, – sakė jis.

Surovikinas „kategoriškai“ atsisakė tolesnio bendravimo.

Prisiminkime, kad rugpjūčio 23 d. tapo žinoma, kad Sergejus Surovikinas buvo atleistas iš Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų pagrindinio štabo viršininko pareigų. Surovikinas viešumoje nesirodė nuo birželio 24 d., kai kreipėsi į „Wagner“ samdinius dėl maišto.

Birželio 28 dieną buvo pradėta rašyti apie jo dingimą, pasirodė informacija apie jo pašalinimą iš tarnybos ir suėmimą. Oficialaus šios informacijos patvirtinimo nebuvo. Rugsėjo 4 d. Sergejus Surovikinas pirmą kartą pasirodė viešumoje. Rugsėjo 6 d. Rusijos Valstybės Dūmos Gynybos komiteto narys ir atsargos generolas pulkininkas Viktoras Zavarzinas pareiškė, kad Surovikinui buvo suteikta „geros“ pareigos. Rugsėjo 15 d. jis buvo pastebėtas su Rusijos delegacija Alžyre.

 

2017 metų spalį Sergejus Surovikinas buvo paskirtas vyriausiuoju aviacijos ir kosmoso pajėgų vadu. Prieš tai jis vadovavo rusų grupei Sirijoje, taip pat buvo Rytų karinės apygardos kariuomenės vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(34)
(-31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: