Tai karo nusikaltimai. „Human Rights Watch“ davė velnių ir „Hamas“, ir Izraeliui (Video)  ()

„Human Rights Watch“ pabrėžė, kad karo įstatymai galioja visoms konflikto šalims.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-10-11 Tai karo nusikaltimai. „Human Rights Watch“ davė velnių ir „Hamas“, ir Izraeliui (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Human Rights Watch“ Izraelyje ir Palestinoje kritikavo Izraelio planus visiškai apgulti Gazos Ruožą ir pavadino tai „karo nusikaltimu“.

Tai pareiškė „Human Rights Watch“ Izraelio ir Palestinos direktorius Omaras Shakiras, rašoma organizacijos svetainėje.

Omaras Shakiras pasmerkė palestiniečių „Hamas“ kovotojų išpuolius prieš izraeliečius ir Izraelį dėl Gazos Ruožo apgulties.

Izraelio prezidentas ragina pasaulį pripažinti „Hamas“ teroristine organizacija.

„Palestiniečių ginkluotos grupuotės akivaizdžiai apgalvotas taikymasis į civilius, beatodairiškos atakos ir civilių gyventojų paėmimas įkaitais yra karo nusikaltimai pagal tarptautinę humanitarinę teisę“, – sakoma pareiškime.

„Izraelio elektros tiekimo nutraukimas Gazoje ir kitos baudžiamosios priemonės prieš civilius Gazos gyventojus prilygtų neteisėtai kolektyvinei bausmei, kuri yra karo nusikaltimas“, – sakė O. Shakiras.

Jis pabrėžė, kad karo įstatymai galioja visoms konflikto šalims, nepaisant karo prasidėjimo teisėtumo ar galių disbalanso tarp šalių.

 

Spalio 9 dieną Izraelio gynybos ministras J. Galantas pasakė, kad valstybė planuoja visiškai apgulti Gazos Ruožą. Nebus nei elektros, nei maisto, nei kuro.

Atkreipkite dėmesį, kad spalio 9 d. vakare buvo žinoma, jog per „Hamas“ ataką prieš Izraelį žuvo 900 žmonių, o dar 2500 buvo sužeisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(14)
(-11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()