Visiškas šokas Ukrainoje. Skelbiama, ką susprogdino Rusijos „Iskander-M“ (Video)  ()

Kariuomenės klaida šventės proga baigėsi kruvinais įvykiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija panaudojo balistinę raketą „Iskander-M“ per mirtiną lapkričio 3 d. smūgį 128-ajai atskirajai „Zakarpatijos“ šturmo brigadai Zaporižios fronte, per kurį žuvo ir kariai, ir civiliai, pranešė Ukrainos vyriausiojo kariuomenės vado strateginės komunikacijos departamentas „Telegram“.

Lapkričio 3 d. Rusija atakavo 26 gyvenvietes Zaporižios, Polohų ir Vasylivkos rajonuose. Rusijos kariškiai taip pat surengė raketinę ataką prieš 128-osios brigados personalą.

Karių žūtį patvirtino gynybos ministras Rustemas Umerovas. Jis nurodė atlikti tragedijos tyrimą.

Anksčiau keli Ukrainos kariškiai pranešė, kad Rusijos okupacinės pajėgos užpuolė 128-osios brigados karius, kai jie buvo susirinkę į apdovanojimų ceremoniją, skirtą Raketų pajėgų ir artilerijos dienai paminėti viename iš pasienio kaimų Zaporižios srityje. „Žuvo daugiau kaip 20 žmonių“, - pranešė Ukrainos laikraštis „Ukrainska pravda“, remdamasis šaltiniu Vidaus reikalų ministerijoje.

Socialinės žiniasklaidos vartotojai pranešė apie „krūvą žuvusių pareigūnų ir kareivių“. Socialiniame tinkle „X“ pranešama, kad oficialiai žuvo 28, dar 58 asmenys buvo sužeisti.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(43)
(-36)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: