„Jie žinojo mūsų maršrutus, jų artilerija buvo paruošta...“ Skelbiamas košmaras prie Robotynės  (2)

Puolimas prie Robotynės baigėsi tragiškai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Mykola Melnikas davė interviu kanalui „Front 18“, kuriame papasakojo apie puolimą Zaporižios srityje.

„Į Zaporižios sritį buvome išsiųsti 2023 m. gegužės viduryje, tuo metu mūsų korpusas jau planavo puolimą. Visas pagrindines pozicijas jie pravardžiavo futbolo komandų vardais. Buvo „Benfica“, „Real“, „Šachtar“, „Dinamo“ ir taip toliau. Mes žinojome, kas mūsų laukia, ir kiekvieną vakarą treniruodavomės. Nors buvome viena iš geriau aprūpintų Ukrainos kariuomenės brigadų, vis tiek neturėjome pakankamai naktinio matymo prietaisų ir turėjome pasikliauti lėšų rinkėjais“, - apie atvykimą į frontą pasakojo kuopos vadas.

Visas didysis brigados kontrpuolimo planas, anot Melniko, buvo paremtas paprastu dalyku – rusai, pamatę „Bradley“, „Leopard“, bėga. Tačiau, kaip teigia kariškis, jie to nepadarė, jie buvo gerai pasiruošę sutikti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas.

„Turėjome sekti paskui 3-iąjį batalioną, bet dėl planavimo nesėkmių pavėlavome tris valandas ir negalėjome jiems padėti. 2023 m. birželio 9 d. mums pavyko užimti rusų pozicijas ir atremti visas atakas. Mano dalinys įvykdė užduotį su minimaliomis aukomis. Kitoms kuopoms ne taip pasisekė.

 

Robotynė buvo mūsų pirmosios dienos tikslas, ir jūs žinote, kaip viskas vyko. Priešas žinojo mūsų judėjimo maršrutus, visa jų artilerija buvo paruošta ir nutaikyta į mus. Tai buvo chaosas. Kai kurios mūsų kuopos buvo pribaigtos per 15 minučių, kai kurios – per 30. Kitos brigados demonstravo liūdnus rekordus.

Buvo atvejų, kai prašėme artilerijos paramos priešo pozicijoms slopinti, bet mums buvo atsakyta dėl brangių „M109 Paladin“ sviedinių. Dėl to žuvo žmonių. Taip pat išsiaiškinome, kad mūsų tankistai niekada anksčiau nešaudė iš „Leopard“. Jie visą laiką treniravosi su T-72 ir buvo išsiųsti į pietus su kitais tankais“, - piktinosi M. Melnikas.

 

Mykola Melnikas buvo sunkiai sužeistas per vieną iš Ukrainos kontrpuolimo Zaporižios srityje puolimų. Į jį pataikė rusų stambaus kalibro ginklas, kai jis bandė vairuoti „Bradley“ per minų lauką, ir jis neteko kojos, rašoma straipsnyje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(67)
(-40)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: