[ŽT] „3 kryptys. Nuo 500 iki 1000.“ Britų žvalgyba skelbia, kas gali įvykti fronte  ()

Didžiosios Britanijos gynybos žvalgybos ministerija pateikė vertinimą, kaip artimiausiu metu gali pasikeisti fronto linija Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Intensyviausi mūšiai tarp Ukrainos ginkluotųjų pajėgų ir Rusijos kariuomenės šią savaitę vyko trimis kryptimis: Kupjanske, Avdijivkoje ir kairiajame Dniepro krante Chersono srityje, kur ukrainiečių gynėjams pavyko sukurti galingą placdarmą.

Apie tai savo pranešime šeštadienį rašė Jungtinės Karalystės gynybos ministerijos žvalgyba.

Jame pažymima, kad okupantai patiria didžiausius gyvosios jėgos ir technikos nuostolius prie Avdijivkos, kurią nesėkmingai bando apsupti jau daugiau kaip mėnesį ir kasdien ten praranda nuo 500 iki 1000 karių.

 

Kartu britai pažymi, kad Ukrainos kariuomenei taip pat nepavyksta pasiekti reikšmingų puolamųjų laimėjimų sudėtingiausiuose rajonuose. Jie pripažįsta, kad prasidėjus žiemai ir dideliems šalčiams nei Ukrainos, nei Rusijos kariuomenės artimiausiu metu nesugebės iš esmės pakeisti fronto linijos.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(6)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: