N-18! „Jie nespėjo net išlipti...“ Kruvinas košmaras prie Hladkivkos. Ką padarė HIMARS (Video)  ()

Likviduota mažiausiai 80 Rusijos kariškių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-07 N-18! „Jie nespėjo net išlipti...“ Kruvinas košmaras prie Hladkivkos. Ką padarė HIMARS (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 10 dieną Ukrainos artilerija atakavo įsibrovėlių koloną, kuri vidury baltos dienos stovėjo greitkelyje Chersono srities Hladkivkos kaime.

Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad žuvusiųjų praktiškai nebuvo, tačiau nauji kadrai, kuriuos nufilmavo patys okupantai, rodo priešingai, praneša „Ukraina 365“.

Vaizdo įrašą paskelbė „Telegram“ kanalas „Supernova+“.

Dar anksčiau apie tai rašė „Telegram“ kanalas „VChK-OGPU“, kuris pranešė, kad buvo likviduota mažiausiai 80 Rusijos kariškių, atvykusių į Hladkivką. Gruodžio 5 d. ši informacija buvo netiesiogiai patvirtinta, „Z-kanalai“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame aiškiai matomi sunkvežimiai su mobilizuotaisiais, iškeliavusiais į Kobzono koncertą. Priešas parodė du sunkvežimius, bet nukentėjo daugiau nei penkios transporto priemonės.

Ukrainos žurnalistas Denysas Kazanskis rašė, kad Hladkivkoje Rusijos gynybos ministerija specialiai surinko tokio didelio kiekio transporto priemonių koloną kaip nukreipimo manevrą. Tačiau jie patys už šį manevrą ir sumokėjo.

 

Koloną, stovėjusią kaime vidury baltos dienos, pastebėjo oro žvalgyba ir akimirksniu perdavė koordinates artilerijai. Pats kaimas buvo tik 23 km nuo Chersono.

Iš viso užfiksuota 11 transporto priemonių. Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogė su HIMARS, panaudodamos kasetinę amuniciją. Tai aiškiai matosi okupantų vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(113)
(2)
(111)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: