Skelbiama apie šalies aneksiją. Pasienyje mobilizuojama kariuomenė. Kas vyksta? (Foto, Video)  ()

Pasaulyje bręsta dar vienas karas...


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Venesuelos lyderis Nicolas Maduro pasiuntė karinį kontingentą į Puerto Barimą, netoli Essequibo (Gajanos dalis) sienų. Gajanos generalinis prokuroras Anilas Nandlalas pareiškė, kad kreipsis pagalbos į JT Saugumo Tarybą, jei Venesuela imsis kokių nors veiksmų, rašo „Anadolu Ajansı“.

Venesuelos prezidentas Nicolas Maduro pristatė naują savo šalies žemėlapį, kuriame yra Gajanos Essequibo regionas.

Pranešama, kad Maduro įsakė šalies valstybinėms įmonėms nedelsiant išduoti licencijas naftos, dujų ir kasyklų žvalgymui ir eksploatacijai aneksuotame regione.

„Anadolu Ajansı“ teigimu, keliomis valandomis anksčiau Venesuelos lyderis išsiuntė karinį kontingentą į Puerto Barimą, esantį netoli Essequibo sienų, taip pat paskelbė apie naujos karinės zonos sukūrimą.

 

Maduro taip pat nurodė suteikti Venesuelos pilietybę daugiau nei 125 000 Essequibo mieste gyvenančių gajaniečių. Tai įvyko netrukus po to, kai buvo surengtas referendumas dėl regiono prijungimo prie Venesuelos.

Gajanos generalinis prokuroras Anilas Nandlalas paskelbė ketinantis kreiptis į JT Saugumo Tarybą, jei Venesuela imtųsi kokių nors veiksmų. Anot jo, Gajana kreipsis į JT Chartijos 41 ir 42 straipsnius, įgaliojančius Saugumo Tarybą imtis karinių veiksmų ir taikyti sankcijas.

Tarptautinis teisingumo teismas paragino Venesuelos valdžią susilaikyti nuo „veiksmų, kurie pakeistų dabartinę situaciją“, taip pat nuo „veiksmų, kurie galėtų pabloginti ar pratęsti ginčą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(51)
(-42)

Komentarai ()