Į Ukrainą atvyko amerikietiški „Vampyrai“. Kas žinoma (Foto)  ()

Ukrainos kariuomenė gavo kompleksus, paremtus šarvuotu visureigio „Humvee“ variantu. Viename komplekse yra 4 lazeriu valdomos raketos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pirmą kartą buvo paskelbtos „Vehicle Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment“ (VAMPIRE) komplekso, skirto kovai su dronais, nuotraukos. Jie buvo perduoti Ukrainai, rašo „The War Zone“.

JAV karinio jūrų laivyno oro sistemų vadovybė paskelbė „Humvee“ su 70 mm lazeriu valdoma raketų paleidimo įtaisu nuotraukas. Automobilis buvo pakrautas į C-17A „Globemaster III“ lėktuvą nežinomoje bazėje. Kompleksai buvo perduoti Ukrainai kovai su dronais.

JAV įsigijo kompleksus Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pagal USAI Ukrainos saugumo skatinimo iniciatyvą dar 2022 m. rugpjūčio mėn. Teigiama, kad Ukrainai nupirkta 14 sistemų. Tuo pat metu pirmieji 4 kompleksai atkeliavo praėjus pusmečiui po sutarties pasirašymo.

Kompleksą sudaro trys pagrindiniai komponentai:

  • 70 mm paleidimo priemonė 4 LAND-LGR4 raketoms;
  • APKWS II raketos su lazeriniu valdymu;
  • bokštelis su jutikliais ir ugnies valdymo sistemomis.

 

Kartu visa tai galima integruoti į mažas transporto priemones. Komandos paskelbtoje nuotraukoje pastebima, kad VAMPIRE buvo sumontuotas ant „Humvee M1152A1“ – dviejų durų šarvuoto visureigio pikapo kėbule. Kabinoje tikriausiai yra ugnies valdymo sistema, kuri nuotraukoje nesimato. Sistemos ypatybė yra ir galimybė pataikyti į antžeminius taikinius.

Ukrainai kompleksai yra svarbi papildoma priemonė kovojant su dronais. Rusijos kariai nuolat atakuoja Ukrainą bepiločiais orlaiviais kamikadzėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(3)
(98)

Komentarai ()