„Ukrainai negavus paramos, šypsosis tik du žmonės. Vienas jų Putinas“  ()

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas paragino JAV Kongresą pritarti karinės pagalbos paketo skyrimui Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jei šie pinigai neatkeliaus, šypsosis tik du žmonės: vienas iš jų – Vladimiras Putinas Rusijoje, kitas – Xi Jinpingas Pekine. Nežinau kaip jūs, bet nenoriu duoti Kalėdinių dovanų nė vienam iš jų“, – gruodžio 7 d. Aspeno saugumo forume sakė Cameronas.

Camerono komentarai atspindi didėjantį susirūpinimą Jungtinėje Karalystėje ir apskritai Europoje, kad JAV susidomėjimas karinių pastangų finansavimu Ukrainoje mažėja. Jis pažymėjo, kad iki šiol išleisti pinigai nebuvo iššvaistyti, nes „sunaikino pusę prieškarinio Rusijos turto“, ir perspėjo, kad jei Kongresas nepritars naujam JAV pagalbos paketui, tai gali turėti įtakos kitų Europos šalių įsipareigojimams.

„Jei balsuosite už šį paketą, kad ir kaip jį suformuotumėte ir su kuo jį susietumėte Kongrese, tai suteiks didžiulį postūmį Europos šalims. Šio balsavimo Kongrese poveikis bus didžiulis, nes jis leis tiems, kurie tikrai nori paremti Ukrainą kitais metais, nuvykti į visas kitas Europos šalis ir pasakyti: „Taip, matėte, ką padarė JAV, dabar turime prisijungti visi“, – sakė Cameronas.

 

„Europos saugumas yra ir Amerikos saugumas, ir mes turime išlikti vieningi šiuo klausimu, turime pervesti šiuos pinigus ukrainiečiams, turime juos remti ir užtikrinti, kad Putinas pralaimės“, – pabrėžė Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerijos vadovas.

(19)
(1)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: