Audra Pietuose. Rusijos „šahedai“ įsiveržė į Rumuniją ir Moldovą. Kas vyksta  ()

Rusijos orlaiviai „Shahed“ įskrido į Rumunijos ir Moldovos teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ginkluotųjų pajėgų bepiločiai lėktuvai įskrido į Moldovos ir Rumunijos teritoriją ir iš ten pasiekė Ukrainos žemes.

Ukrainos savanorių armijos „Pietūs“ (rus. „Юг“) atstovas Sergejus Bratčukas sako, kad Rusija sąmoningai naudojasi kaimyninių šalių teritorijomis, kad apsunkintų Ukrainos priešlėktuvinės gynybos darbą. Šiuo tikslu jie periodiškai per Moldovos ir Rumunijos oro erdvę paleidžia dronus, praneša „TSN“.

Taip tapo žinoma, kad gruodžio 7-osios naktį Rusijos ginkluotosios pajėgos smogė Ukrainai naudodamos Irano gamybos bepiločius orlaivius „Shahed“. Užfiksuota 18 bepiločių orlaivių paleidimų, pagrindinės smūgio kryptys – tai Odesos ir Chmelnickio sritys. Iš jų Ukrainos priešlėktuvinė gynyba numušė 15.

Pasak Sergejaus Bratčuko, per smūgius Odesos regione Rusijos ginkluotųjų pajėgų bepiločiai orlaiviai atskrido iš jūros ir nuolat keitė savo maršrutą: į Ukrainą jie skrido per kaimyninių Moldovos ir Rumunijos teritorijas.

Verta pažymėti, kad tai ne pirmas kartas, kai rusai elgiasi tokiu būdu. Okupantė Rusija sąmoningai naudojasi šių valstybių oro erdve, kad apsunkintų Ukrainos priešlėktuvinės gynybos užduotis. Tačiau Europos kaimynai į tai kažkodėl reaguoja vangiai, matyt, tikėdamiesi likti nuošalyje. Jų noras „nesusipykti“ su Putinu suprantamas, tačiau gana naivus, nes jei Bukareštas ar Kišiniovas tinkamai nereaguos, anksčiau ar vėliau Kremliaus agresija pasieks ir juos, teigiama Dialog.ua straipsnyje.

 

„Vienas iš dronų kamikadzių atskrido skrisdamas per Rumunijos, taip pat Moldovos teritoriją. Toks maršrutas jau buvo, ir labai dažnai priešas juo naudodavosi paleisdamas dronus... Tikėjomės, kad rumunai sureaguos, ir ši situacija pasitvirtins. Kol kas jokios reakcijos nėra“, - sakė Bratčukas.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(82)
(-61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: