Putinas siunčia Naujųjų metų sveikinimus. Europoje tik „išrinktieji“. Kas jie  (1)

Vladimiras Putinas labai kruopščiai atrinko „kandidatus“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas išsiuntė Naujųjų metų linkėjimus daugeliui valstybių ir vyriausybių vadovų. Konflikto su Europa akivaizdoje įdomus atrodo Europos lyderių, kuriuos Rusijos prezidentas nusprendė „įvertinti“, pavardžių sąrašas. Sąrašas neilgas – sveikinimus gavo: Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius ir popiežius Pranciškus. Yra ir kitų intriguojančių detalių.

Oficialioje Kremliaus svetainėje pasirodė žinia apie Vladimiro Putino naujametinius sveikinimus užsienio šalių prezidentams ar vyriausybių vadovams, Rusijos prezidentas kreipėsi į daugelį politikų – Kinijos lyderį Xi Jinpingą, Indijos prezidentą Draupadi Murmu ir Pietų Afrikos prezidentą Cyril Ramaphosą. Kalbant apie Pietų ir Lotynų Ameriką, jis išsiuntė sveikinimus Bolivijos, Brazilijos, Venesuelos ir Kubos prezidentams.

Įdomu tai, kad pranešime nėra nė žodžio apie sveikinimus Argentinai ir tai gali būti susiję su tuo, kad prieš kelias dešimtis valandų naujasis valstybės vadovas - Javieras Milei - atmetė Putino prašymą ir nusprendė, kad šalis neprisijungs prie BRICS (besivystančių šalių grupė, kuriai priklauso: Rusija, Brazilija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika).

Dar įdomesnė informacija apie Rusijos diktatoriaus sveikinimus Europos lyderiams. Dėl įtemptų santykių su Vakarais Vladimiras Putinas labai kruopščiai atrinko „kandidatus“. Ir taip - Naujųjų ir Kalėdų sveikinimus jis išsiuntė tik trims žmonėms.

 

Sveikinimus gavo atvirai Rusijai simpatizuojantis Serbijos prezidentas Aleksandras Vučičius ir Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, taip pat aukščiausią valdžią Vatikane turintis popiežius Pranciškus.

Taip pat buvo sveikinimai ištikimiausiam sąjungininkui - Aleksandrui Lukašenkai, kuriam Rusijos diktatorius padėkojo už „stovėjimą kartu prieš Vakarus“.

Vladimiras Putinas savo sveikinimuose nutylėjo Vokietiją ar Prancūziją, tačiau palinkėjo sėkmės buvusiam Vokietijos kancleriui Gerhardui Schröderiui ir buvusiam Prancūzijos prezidentui Nicolas'ui Sarkozy.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(13)
(-9)

Komentarai (1)