Tokio ginklo dar nesate matę: gamintojas siūlo pusiau automatinę Gauso patranką savigynai (Foto, Video)  (0)

Startuolis, pavadintas „Arcflash Labs“, siūlo įsigyti pusiau automatinę Gauso patranką, bet įspėja, jog tai nėra žaislas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-12-08 Tokio ginklo dar nesate matę: gamintojas siūlo pusiau automatinę Gauso patranką savigynai (Foto, Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Startuolis, pavadintas „Arcflash Labs“, parduoda 3750 JAV dolerių vertės Gauso patranką – dabar ją oficialiai galima užsisakyti iš anksto.

Bendrovė teigia, kad jos GR-1 „Anvil“ yra pirmoji pasaulyje rankinė Gauso patranka – ginklas, kuriame sviedinys iki itin didelio greičio įgreitinamas elektros energija. Gauso patranka dar kitaip vadinama „railgun“ arba „coilgun“.

„GR-1 yra potencialiai mirtinas ginklas, panašus į didelio galingumo pneumatinį (PCP) orinį šautuvą“, – „Futurism“ sakė „Arcflash Labs“ įkūrėjas Davidas Wirthas.

Iki šiol „railgun“ tipo šautuvai išliko daugiausia mokslinės fantastikos dalimi – kas galėtų pamiršti baisų ginklą „Quake“ franšizėje? Tačiau buvo daug bandymų tai paversti realybe. Pavyzdžiui, JAV kariuomenė išleido pusę milijardo dolerių, išbandydama ir pagamindama laivuose montuojamą elektromagnetinį šautuvą, galintį iššauti sviedinius hipergarsiniu greičiu. Tačiau projekto atsisakyta dėl techninių problemų.

 

Dabar „Arcflash Labs“ koncepciją sumažino iki daug mažesnio masto. Kompanija teigia, kad jos futuristinis baterijomis varomas šautuvas yra „galingiausia kada nors visuomenei parduodama Gauso patranka“.

„Baterijose galite sukaupti daug daugiau energijos nei su paraku“, – „Futurism“ sakė Wirthas. O baterija pašalina „sprogiųjų cheminių medžiagų“ poreikį.

Tačiau tai visiškai naujo tipo ginkluotė, kuri gali turėti tam tikrų potencialiai pavojingų pasekmių. Bet kas – nuo ​​metalinių strypų iki veržlių ir varžtų – gali tapti mirtinais sviediniais. O kūrėjai jau įsivaizduoja ginklo pritaikymą karyboje.

„Įsivaizduokite scenarijų, kai karinis būrys yra uždarytas už priešo linijų ir jiems nebelieka amunicijos“, – sako Wirthas. „Su Gauso patranka jie galėtų veržles bei varžtus, rastus ant žemės, iššaudyti kaip šaudmenis.“

 

Verta pažymėti, kad, remiantis bendrovės tinklalapiu, šie hipotetiniai kareiviai pažeistų pačios bendrovės gaires, kuriose – kol kas – sakoma, kad „Arcflash Labs“ „NEATSAKO už įrenginio sugadinimą ar asmens sužalojimą, padarytą šaudant ne oficialiais gamintojo šaudmenimis“.

Tačiau šiuo metu bendrovės ginklas nėra visiškai paruoštas karui. Futuristinis ginklas pagreitina mažus „feromagnetinius sviedinius“, mažesnius nei 13 mm skersmens, vamzdyje užtaisas pasiekia 75 m/s greitį, užtaiso energija — 85 J.

Tad šiuo ginklu yra daug mažesnė tikimybė ką nors nužudyti nei su įprastu ginklu. Bent jau kol kas.

Pasak Wirtho, tai yra technologijų demonstracinė versija, kuri „idealiai tinka kolekcininkams, investuotojams, tyrinėtojams, meistrams ir tiems, kurie nori turėti ginklą, kuriam nereikia masinės gamybos šaudmenų“.

Tačiau tai nereiškia, kad Wirthas neplanuoja naujų technologijų pritaikymų, įskaitant jų pardavimą policininkams. Viena iš galimų savybių, apie kurią jis papasakojo, būtų nuotolinio piršto naudojimas galiai reguliuoti taip, kad sviediniai pataikytų į taikinius nemirtinu greičiu.

 

„Ši savybė gali būti ne tokia naudinga karinėms reikmėms, tačiau tai žymiai pagerintų mažiau mirtinų sviedinių saugumą ir patikimumą teisėsaugoje“, – sakė Wirthas.

„Teisėsaugos institucijos galėtų šaudyti guminėmis kulkomis greičiu, proporcingu atstumui iki taikinio, todėl mažesnė tikimybė, kad jie ką nors sužeis, jei jie bus arti, ir didesnė tikimybė pasiekti numatytą taikinį, esantį pakankamai toli“, – pridūrė jis.

Kol kas kiekvienas, norintis pakloti beveik 4000 JAV dolerių už GR-1, turės pasirašyti atsakomybės atsisakymą.

Wirtho teigimu, bendrovė atliko nepriklausomą GR-1 saugos peržiūrą ir išsamius bandymus. „Tačiau net ir laikantis visų šių atsargumo priemonių ir bandymų vis dar yra „nežinomų kintamųjų“, – „Futurism“ sakė Wirthas, pažymėdamas, kad „tai vis dar yra pavojingas elektros prietaisas ir tai nėra žaislas“.

 

Bendrovė taip pat susiduria su ginklų reguliavimo įstatymais. Kai kurios JAV valstijos turi įstatymus, draudžiančius pardavinėti tokius ginklus, kaip GR-1. Todėl „Arcflash Labs“ išvardija daugybę valstijų, apskričių ir net atskirų miestų, į kuriuos ginklas nebus siunčiamas dėl vietinių įstatymų.

Tenka pripažinti, kad GR-1 „Anvil“ yra įdomus ginklas, tačiau kartu keliantis nerimą. Jei tai ne žaislas ir ne įprastas ginklas, tada kas tai? Bendrovė siekia į visuomenės rankas atiduoti visiškai naują ir sparčiai besivystančią ginklo rūšį. Ar tai gera idėja, ar laukianti nelaimė, dar reikia pamatyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(5)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (0)