[Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš okupantų perėmė galingą liepsnosvaidžių sistemą, kuri šaudo termobarines raketas  ()

Socialiniame tinkle skelbiama apleistos sunkiosios liepsnosvaidžių sistemos nuotrauka. Šį ginklą naudojo Rusijos kariuomenė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-02 [Žinios trumpai] Ukrainos ginkluotosios pajėgos iš okupantų perėmė galingą liepsnosvaidžių sistemą, kuri šaudo termobarines raketas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ukrainos kariuomenė teigia, kad nuo šiandien jie turi užgrobtą Solntsepeką. Tai sunki daugkartinė raketų paleidimo liepsnosvaidžių sistema, – sakoma Ukrainos operatyvinių ginkluotųjų pajėgų pranešime.

Pirminiais duomenimis, nuotrauka daryta Černigovo srities laukuose.

Anksčiau buvo pranešta, kad rusiškas termobarinis „vakuuminių bombų“ paleidimo įrenginys buvo pastebėtas Tokmake, Zaporožės srityje.

Be to, Rusijos kariai panaudojo „vakuumines bombas“ Sumų regione, apšaudydami Achtyrką, sakė miesto meras Pavelas Kuzmenka.

TOS „Solntsepek“: kas žinoma

TOS „Solntsepek“ yra rusiškas sunkusis 220 mm skersmens raketų paleidimo įrenginys T-72 tanko pagrindu.

 

Sunkiąją liepsnosvaidžio sistemą sudaro kovinė transporto priemonė su kreiptuvais (BM-1) ir dvi transportavimo įkrovimo mašinos (TZM-T), taip pat sukurtos tanko T-72 pagrindu. TZM-T naudojamas nevaldomoms raketoms gabenti, taip pat BM-1 įkrauti ir iškrauti, todėl yra įrengtas specialus kranas.

Šaudo padegamąją ar termobarinę amuniciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai ()

Susijusios žymos: