[Žinios trumpai] Prasidėjo masinis uostų uždarymas Rusijos laivams, o JK veiksmai Rusiją turėtų supykdyti kaip reikalas  (7)

Rusija turi atsakyti už savo invaziją į Ukrainą, sakė Kanados transporto ministras.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai „Twitter“ paskelbė Kanados transporto ministras Omaras Algabra.

„Rusija turi atsakyti už savo invaziją į Ukrainą. Šiandien mes imamės veiksmų, kad uždarytume Kanados vandenis ir uostus Rusijai priklausantiems ir Rusijoje registruotiems laivams“, – pabrėžė Algabra.

Jis pridūrė, kad Kanada ir toliau įgyvendins Ukrainai remti skirtas priemones.

Didžioji Britanija uždraudė Rusijos laivams išplaukti iš uostų ir įvedė papildomas sankcijas

Didžioji Britanija ir Šiaurės Airija uždraudė laivams iš Rusijos Federacijos įplaukti į uostus ir įvedė papildomas ekonomines sankcijas.

Tai teigiama Didžiosios Britanijos vyriausybės interneto svetainėje paskelbtame pranešime.

Visų pirma, Jungtinė Karalystė taikė naujas sankcijas Rusijos Federacijai, įskaitant draudimą Rusijos laivams lankytis Didžiosios Britanijos uostuose ir papildomas ekonomines priemones.

Kalbame apie bet kokius laivus, kurie priklauso ar eksploatuojami bet kuriam asmeniui, susijusiam su Rusija.

Draudimas taip pat numato, kad Didžiosios Britanijos valdžia įgyja naujų įgaliojimų sulaikyti rusiškus laivus.

Papildomi ekonominiai veiksmai, įskaitant prieš Rusijos centrinį banką ir Rusijos nacionalinį gerovės fondą, rodo, kad Didžiosios Britanijos sankcijos dabar apėmė didelę Rusijos finansų sistemos dalį.

 

Naujos priemonės draudžia fiziniams ir juridiniams asmenims iš Didžiosios Britanijos teikti finansines paslaugas Rusijos Federacijos centriniam bankui, taip pat Finansų ministerijai ir Nacionaliniam gerovės fondui.

Didžiosios Britanijos valstybės sekretorė užsienio ir Sandraugos reikalams bei vystymuisi Elizabeth Truss sakė: „Pasakėme Putinui ir jo aplinkiniams, kad jie sumokės kainą už savo neprovokuotą ir neteisėtą invaziją į Ukrainą, ir mes liekame ištikimi savo žodžiui.“

 

„Draudimas Rusijos laivams lankytis JK uostuose ir naujos ekonominės sankcijos pagrindinėms Rusijos finansų institucijoms, įskaitant Centrinį banką, glaudžiai bendradarbiaujant su mūsų sąjungininkais, pakenks Rusijos ekonomikai ir padės užtikrinti, kad Putinas būtų nugalėtas“, – sakė Truss.

Ji pažadėjo ir toliau remti Ukrainą diplomatiškai, ekonomiškai, politiškai ir gynybos srityje.

Anksčiau Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmitras Kuleba sakė, kad dabar Rusijai gresia masinis uostų uždarymas ir judėjimo jūroje apribojimai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(70)
(0)
(70)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: