Ukraina skelbia, kad Rusijos aviacija pradėjo bombarduoti Baltarusijos teritoriją: kas vyksta? (Video)  ()

SU atakos lėktuvai, skrisdami į Ukrainos teritoriją iš Baltarusijos, įvykdė Ukrainos teritorijos bombardavimą, po to pradėjo oro antskrydžius Baltarusijos Respublikos teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-12 Ukraina skelbia, kad Rusijos aviacija pradėjo bombarduoti Baltarusijos teritoriją: kas vyksta? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos įsibrovėliai užpuolė Baltarusijos teritoriją prie sienos su Ukraina.

Tai pranešė Ukrainos valstybės sienos tarnyba.

„Priešas užpuolė Baltarusijos teritoriją pasienyje su Ukraina. SU atakos lėktuvas, skrisdamas į Ukrainos teritoriją iš Baltarusijos, bombardavo Ukrainos teritoriją, po to pradėjo oro antskrydžius Baltarusijos Respublikos teritorijoje. Du orlaivius iš kaimyninės valstybės pasieniečiai užfiksavo Dubrovitsos departamento Rivnės regione“, – rašoma pranešime.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pažymėjo, kad toks priešo puolimas ir veiksmai Baltarusijos gyvenvietėse yra sąmoninga provokacija, siekiant įtraukti Baltarusijos Respublikos ginkluotąsias pajėgas į karą su Ukraina.

 

Vėliau Ukrainos ginkluotųjų pajėgų oro pajėgų vadovybė atnaujino pranešimą. Anot jų, informacijos yra ir apie okupantų apšaudymą N. Bukhlichi ir Aukštutinis Terebežas Baltarusijoje.

Be to, Voluinėje bombos iš Rusijos lėktuvų krito ne tik Baltarusijos, bet ir Ukrainos teritorijoje. Šias nuotraukas Ukrainos pasieniečiai padarė už kelių šimtų metrų nuo sienos su Baltarusija.

Kaip pažymėjo kultūros ir informacijos politikos ministras Aleksandras Tkačenka, oro antskrydis Baltarusijai yra tyčinis Kremliaus teroro aktas. Putinui nesvarbu, ką žudyti – ukrainiečius, rusus, baltarusius, bet kokią tautą.

"Dar viena žiauri melaginga provokacija. Įsivaizduoju, koks kauksmas bus per Rusijos propagandos kanalus. Nenustebsiu, jei Lukašenka kreipsis į Putiną su pasiūlymu padėti jam nužudyti ukrainiečius. Taigi kreipiuosi į visus baltarusius. Tai nėra tavo karas! Tai rusų provokacija. Rusijos lėktuvai pakilo iš Baltarusijos Dubrovitsos aerodromo, įskrido į mūsų oro erdvę, o po to ugnimi nusėjo Kopani kaimą Baltarusijoje“, – sakė Tkačenka.

 

Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius pabrėžė, kad nepaisant to, kad Rusija apšaudė vieną Baltarusijos kaimą, kad įtrauktų į karą kitą šalį, didelė tikimybė, kad patys kariai atsisakys aktyvių karo veiksmų.

Kaip pažymi Arestovičius, Baltarusija jau seniai dalyvauja kare prieš Ukrainą. Tačiau jis išreiškė viltį, kad ten esantys kariai padarys viską, kas būtina, kad išvengtų dalyvavimo aktyviuose karo veiksmuose.

"Baltarusijos kariuomenė laikosi principinės pozicijos nedalyvauti karo veiksmuose prieš Ukrainą. Net jei Lukašenka juos pastūmės, manau, jie padarys viską, kad išvengtų šio scenarijaus", - sakė Arestovičius.

 

Tuo pačiu metu Arestovičius mano, kad net jei kariškiai iš Baltarusijos pateks į Ukrainos teritoriją, gali būti, kad dauguma jų pereis į Ukrainos pusę.

"Nesileiskite įtraukiami į šį karą. Jums to nereikia. Per 15 dienų sunaikinome daugiau nei 12 000 Rusijos karių. Jums nereikia būti vienu iš jų. Baltarusijai to nereikia. Patikėkite manimi ," .

Baltarusija incidentą neigia

Baltarusijos gynybos ministerija tikina, kad Rusijos orlaivių Baltarusijos kaimų netoli sienos su Ukraina apšaudymo nebuvo.

Apie tai pranešė valstybės agentūra BELTA .

 

„Gynybos ministerija vienareikšmiškai pareiškia, kad informacija apie raketų ataką Baltarusijos kaime yra visiška nesąmonė“, – sakė Gynybos ministerijos atstovė Inna Gorbačiova. 

Vėliau Baltarusijos gynybos ministerijos „ Telegram “ puslapyje pasirodė pranešimas , kuriame teigiama, kad informacija apie išpuolį yra „dar viena provokacija ir bandymas supurtyti Baltarusijos visuomenę“. 

„18.30 val., nepaisant Ukrainos pareigūnų pareiškimų ir daugybės TG kanalų, nei oro erdvės kontrolės ir žvalgybos priemonės, nei šiose srityse užduotis atliekantys Nepaprastųjų situacijų ministerijos padaliniai tokios informacijos nepatvirtina“, pranešime sakoma. 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(0)
(16)

Komentarai ()

Susijusios žymos: