[Žinios trumpai] Karo ekspertas pasakė, kada Ukrainoje baigsis karas  ()

Jis pavadino pernelyg optimistiškas prognozes, kad 2022-ųjų karas Ukrainoje baigsis po poros savaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė Ukrainoje patiria didžiulius nuostolius, jos kariai yra demoralizuoti. Todėl ekspertai jau prognozuoja, kada baigsis karas Ukrainoje.

Atsargos pulkininkas, karo ekspertas Olegas Ždanovas įsitikinęs, kad šis karas truks kelis mėnesius. Apie tai jis kalbėjo interviu su Glavred .

Anot jo, dabar tik pirmasis karštosios fazės etapas, o Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sustabdyti puolimą. Antrasis etapas – kai Ukrainos kariškiai turės pradėti kontrpuolimą.

"Čia bus karščiausia, nes puolimo mūšiai yra daug sunkesni nei gynybiniai. Jei priešas bus papildytas atsargomis, tada mums bus sunku. Tačiau jei savo puolimą sukursime kompetentingiau, išvengsime didelių nuostolių , tada šiek tiek palengvinsime savo užduotį. Tačiau karštas karo etapas dar laukia“, – sakė Ždanovas.

Jis pavadino pernelyg optimistiškas prognozes, kad 2022-ųjų karas Ukrainoje baigsis po poros savaičių.

"Tačiau yra vienas variantas, kuriame viskas gali baigtis per porą savaičių – jei kas nors bunkeryje eliminuos Putiną. Tada bus naujas elitas Rusijoje, pereinamoji vyriausybė, kažkoks laikinasis komitetas Rusijos Federacijos gelbėjimui. ... Tada Rusija gali susitarti su mumis, kad ji visiškai išveda savo karius iš mūsų teritorijos, tiek iš Donbaso, tiek iš Krymo. Toks variantas yra įmanomas, bet jo tikimybė yra 50/50", – kalbėjo karinis ekspertas.

 

Jis taip pat neatmeta, kad Rusija gali pasinaudoti galimybe įšaldyti konfliktą.

„Jei mes vėl pasirašysime kažkokį memorandumą, santykinai tariant, Minskas-3, Donbasas-1 ar Krymas-1, tai karas bus tiesiog atidėtas keliems mėnesiams. O kitas karas bus daug kruvinesnis ir sunkesnis nei dabartinis. “ – perspėjo Ždanovas.

Jo nuomone, Vakarams nereikia greitos Ukrainos pergalės.

"Nereikia. Jam reikia maksimalaus Rusijos susilpninimo. Tai yra pagrindinis ne tik JAV, bet ir visų Vakarų geostrateginis tikslas. Kad Putinas nediktuotų sąlygų", – pažymėjo ekspertas.

 

"Tačiau manau, kad karas trunks ne metus, o kelis mėnesius. Drįsčiau teigti, kad iki rugsėjo mes galėsime užbaigti šį karą", - reziumavo Ždanovas.

Anksčiau Ukrainos prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius pateikė prognozes dėl karo pabaigos. Jis paaiškino , kodėl karas baigsis po 1-1,5 mėnesio : „Konflikto pradžioje į Ukrainos teritoriją priešas atgabeno daugiau nei 90 bataliono taktinių grupių. Iš jų daugiau nei 30 jau buvo sunaikintos arba praradusios savo kovinį pajėgumą, kaip tokį. Tai mes, Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir gynybos pajėgos, sunaikinome trečdalį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(42)
(4)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: