[Karšta tema] Perimtas Rusijos karinis žemėlapis parodė, kodėl rusai be sustojimo puola Černobajevką – tai ypatingai svarbi vieta rusų okupantams  ()

Šioje vietoje Ukrainos kariai okupantus pastoviai atakuoja ir naikina, bet rusai vis tiek sugrįžta. Kodėl?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-25 [Karšta tema] Perimtas Rusijos karinis žemėlapis parodė, kodėl rusai be sustojimo puola Černobajevką – tai ypatingai svarbi vieta rusų okupantams  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos prie Černobajevkos 11 kartų nugalėjo Rusijos užpuolikus. Prezidento kanceliarijos vadovo patarėjas Aleksejus Arestovičius neseniai trumpai kalbėjo apie šios vietos fenomeną.

Kirilas Danilčenko savo dienoraštyje pateikė išsamų paaiškinimą. Anot jo, Černobajevka yra pagrindinė vieta, užtikrinanti įsibrovėlių grupavimą pietiniuose Ukrainos regionuose.

Prieš dvi savaites Ukrainos ginkluotosios pajėgos perėmė vieno iš 49-osios armijos karininko karinį žemėlapį. Tai aktualu buvo kovo 8 dienai – dabar dalis duomenų ir planų pasenę. Tačiau žemėlapis leidžia nustatyti Černobajevkos svarbą.

Pietiniame Rusijos Federacijos sektoriuje sutelktos tvirtos pajėgos. Skaičiuojame:

  • 4 oro pajėgų BTGr,
  • 6 mechanizuotus BTGr,
  • dvi brigados (11-oji oro puolimo ir 126-oji pakrančių gynybos),
  • du pulkai (255-asis ir 33-asis motorizuotųjų šaulių pulkai).
  • prie jų pridedame 439-oji reaktyvinė brigada, žvalgybos informacijai teikti skirta brigada ir pulkas.

Solidi kariuomenės sankaupa turi būti nuolat aprūpinta atsargomis – kuru, sviediniais, maistu, vandeniu, šildymo priemonėmis ir pan.

Visa tai turi būti tiekiama nenutrūkstama srove geležinkelio bėgiais. Tačiau Ukrainos artilerija susprogdino bėgius, dėl to priešas turi didelių problemų. Antonovskio tiltas ir perėjos Novaja Kakhovkoje yra mūsų tornadų ir uraganų aprėpties zonoje. Ukrainos ginkluotosios pajėgos čia jau atrėmė smūgius, veikdamos kartu su „Bayraktar“ dronais.

 

Dėl to Černobajevkos aerodromas automatiškai tapo pagrindiniu objektu, užtikrinančiu RF grupavimą šiame sektoriuje. Traukiniai iškraunami bazėse Kryme, o paskui sraigtasparniai viską pristato į Černobajevką.

Tačiau pasiūla yra tik pirmoji priežastis.

Antroji yra priekinės komandos postas. Aerodromo teritorijoje buvo visos konsoliduotos Pietų pajėgų grupės štabas: 22-asis armijos korpusas, 7-oji oro desanto puolimo divizija ir 358-osios ZRP taktinė grupė. O tai reiškia, kad Černobajevka buvo tankiai prikrauta įrangos ir priešo karininkų, kurie kartu buvo įsikūrę palyginti nedidelėje teritorijoje.

Tokiomis sąlygomis aerodromas tapo skaniu Ukrainos aviacijos ir raketų artilerijos, kuri skrenda iš Nikolajevo ir Očakovo, taikiniu. Antskrydžių rezultatai – dešimtys sunaikintos įrangos ir žuvo vyriausiosios vadovybės pareigūnai.

 

Prieš kelias dienas Ukrainos ginkluotosios pajėgos išvyko į Posado-Pokrovskio rajoną, iš kur galima apšaudyti Černobajevką iš 122 mm haubicų. Dėl šios priežasties priešas turėjo evakuoti savo būstinę nuo pakilimo tako. Aerodromas nebegali būti naudojamas tiekimui, tačiau okupantai ir toliau bando įtvirtinti Černobajevkos kontrolę.

Atakos prieš aerodromą leido atimti iš priešo didžiulę dalį išteklių. Dabar užpuolikams bus dar sunkiau žengti į priekį. Bet koks bandymas atneš didžiulių nuostolių, kurių Rusijos kariuomenė siekia išvengti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(61)
(1)
(60)

Komentarai ()

Susijusios žymos: