[Žinios trumpai] Čekija pasibaisėjusi Vengrijos sprendimais ir atšaukia vizitą: naujoji Vengrijos politika nustebino daugelį  (1)

Čekijos gynybos ministrė Jana Černochova atsisakė vykti į Vengriją į Višegrado ketvertuko ministrų susitikimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-26 [Žinios trumpai] Čekija pasibaisėjusi Vengrijos sprendimais ir atšaukia vizitą: naujoji Vengrijos politika nustebino daugelį  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ji apie tai paskelbė Twitter, praneša Censor.NET .

"Aš asmeniškai nevažiuosiu į Vengriją susitikti su Višegrado ketvertuko gynybos ministrais. Kitą savaitę pas juos [Vengrijoje aut. past.] vyks rinkimai ir aš nenoriu dalyvauti tokioje kampanijoje. Visada palaikau Višegrado ketvertą ir apgailestauju, kad pigi Rusijos nafta Vengrijos politikams yra svarbiau nei ukrainiečių kraujas. Šlovė Ukrainai“, – rašoma pranešime.

Taip ji reagavo į paskutinį Vengrijos pareiškimą, jog Budapeštas neatsisakys Rusijos naftos ir dujų.

Vengrijos vyriausybė atsisakė tiekti ginklus Ukrainai per savo teritoriją ir atsisakė nepirkti Rusijos naftos bei dujų. Toks sprendimas buvo priimtas neva dėl Vengrijos žmonių saugumo.

Tai socialiniame tinkle „Facebook“ pareiškė Vengrijos užsienio reikalų ministras Peteris Szijjarto.

„Vakar ES ministrų pirmininkų viršūnių susitikime Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakartojo du gerai žinomus reikalavimus: leisti ginklų gabenimą per mūsų šalį ir tuo pačiu liautis pirkti gamtines dujas ir naftą iš Rusijos. Ukrainos žmonės yra svarbiausia Ukrainos prezidentui, bet mums Vengrijos žmonių saugumas yra svarbiausias prioritetas.“

Tuo pat metu Szijjarto pareiškė, kad Vengrijos vyriausybė padarys viską, kad neįsitrauktų į karą.

 

"Todėl neleisime gabenti ginklų per savo teritoriją. Šie kroviniai būtų karinis taikinys, kurį siektų sunaikinti, ir mes nenorime rizikuoti vengrų žmonių gyvybe ir saugumu. Tuo pačiu turime neleisti Vengrijos žmonėms sumokėti karo kainą“, – aiškino Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas.

Be to, jis pareiškė, kad Budapeštas nebus atkirstas nuo Rusijos naftos ir dujų.

„Nutraukus gamtinių dujų ir naftos tiekimą iš Rusijos, Vengrija negalės tiekti energijos, o kartu smarkiai išaugs pridėtinės išlaidos, todėl vis dar nepritariame sankcijų energijos tiekimui išplėtimui. Turime likti nuošalyje nuo šio karo!“ – apibendrino diplomatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(12)
(0)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: