[Žinios trumpai] Pirmieji taikos derybų Turkijoje rezultatai – Rusija drastiškai sumažins karinį puolimą aplink Kyjivą ir Černigovą: Ukraina priims neutralų statusą (Papildyta)  (8)

Rusijos gynybos viceministras Aleksandras Fominas sako, kad Rusija „radikaliai sumažins“ karinį aktyvumą už Kijevo ir Černigovo ribų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-03-29 [Žinios trumpai] Pirmieji taikos derybų Turkijoje rezultatai – Rusija drastiškai sumažins karinį puolimą aplink Kyjivą ir Černigovą: Ukraina priims neutralų statusą (Papildyta)  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė Rusijos gynybos ministro pavaduotojas Aleksandras Fominas. Pasak jo, sprendimas priimtas atsižvelgiant į Rusijos ir Ukrainos derybas dėl neutralumo ir nebranduolinio statuso, taip pat dėl saugumo garantijų suteikimo Ukrainai.

Kas šiuo metu vyksta aplink Kijevą ir Černigovą?

Atrodo, kad Rusijos pajėgos šioje srityje sustojo – anksčiau JK gynybos ministerija teigė, kad Ukrainos pajėgoms pavyko atstumti rusus iš daugelio pozicijų.

Ji teigė, kad Rusija tebėra rimta grėsmė Kijevui dėl savo smogiamumo.

Anot Ukrainos pareigūnų, apgultas šiaurinis Černigovo miestas šiandien buvo apšaudytas Rusijos. Miesto meras skaičiuoja, kad nuo karo pradžios ten žuvo 400 gyventojų.

Papildyta 16:00

Ukraina pareiškė, kad mainais už saugumo garantijas priims neutralų statusą – vieną iš pagrindinių Rusijos reikalavimų, sakė jos derybininkai.

 

Neutralus statusas reikštų, kad Ukraina neprisijungs prie karinių aljansų, tokių kaip NATO, ar nepriims karinių bazių.

Lenkija, Izraelis, Turkija ir Kanada galėtų būti tarp potencialių Ukrainos saugumo garantų.

Siūlymai taip pat apimtų 15 metų konsultacijų laikotarpį dėl aneksuoto Krymo statuso ir įsigaliotų tik visiškų paliaubų atveju, nurodė Ukraina.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(5)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (8)

Susijusios žymos: