[Žinios trumpai] Pranešė kokia situacija apink Kijevą: priešas traukiasi ne taip, kaip žadėta ir dėl to stipriai gauna į kaulus  ()

Kijevo karinės administracijos vadovas generolas Nikolajus Žirnovas pažymi, kad padėtis aplink Kijevą tebėra sudėtinga, bet valdoma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai teigiama pranešime, paskelbtame oficialiame Kijevo portale.

„Agresijos metu priešas nepasiekė tikslo jokia strategine kryptimi. Patyrė didelių nuostolių ir negali vienu metu vykdyti puolimo visomis kryptimis. Tikriausiai pakeitęs prioritetus ir įvertinęs savo karių kovinį pajėgumą bei Kijevo pasirengimą gynybai, jis pergrupuoja savo kariuomenę Donecko kryptimi“, – rašoma pranešime.

Žirnovas pažymi, kad šiuo metu priešas iš sostinės yra išvedęs apie 20 % savo dalinių.

„Todėl nemaža dalis priešo kariuomenės dalinių vis dar lieka prie Kijevo“, – pabrėžė jis.

Kartu jis pažymėjo, kad priešas ne šiaip traukiasi, o „traukiasi puolamas mūsų karių ir patiria nuostolių“.

„Tuo pačiu metu priešas ir toliau pradeda raketų atakas prieš mūsų karių pozicijas ir miesto infrastruktūrą. Todėl pavojus gyventojams išlieka“, – pabrėžė Žirnovas.

Žirnovas pažymėjo, kad sostinėje ir toliau yra karo padėtis. „Sostinės gynybos darbai tęsiasi. Teritorinės gynybos pajėgos vykdo tam tikras kovines užduotis, kovoja su sabotažo ir žvalgybos pajėgomis“, – sakė jis.

 

Be to, pridūrė Žirnovas, kritinė miesto infrastruktūra veikia patobulintu režimu: komunalinės paslaugos, transporto darbuotojai, gelbėtojai ir gydytojai. Karinė administracija ir toliau padeda evakuoti gyventojus iš sostinės priemiesčių. Visiems evakuotiesiems suteikiama tinkama medicininė ir psichologinė pagalba.

„Dėka gerai koordinuoto komunalinių paslaugų, Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos, ligoninių, gynybos pajėgų ir teisėsaugos institucijų darbo, miesto gyvybės palaikymo sistema palaiko visas būtinas sąlygas sostinės gyventojams“, – teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: