[Žinios trumpai] Ukrainos laukia naujas puolimas iš Baltarusijos? Pastebėta link Černihivo judanti priešo technikos kolona (Video)  ()

Nors Baltarusijos pajėgos nesiveržė į Ukrainą, Baltarusija aktyviai dalyvauja šiame konflikte. Rusija vykdė Ukrainos apšaudymą raketomis iš Baltarusijos teritorijos, iš čia kilo ir kariniai orlaiviai, o baltarusių logistinė parama taip pat negali būti nuvertinama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltarusijos teritorija yra itin palanki Ukrainos šiaurinių miestų puolimui. Iš čia organizuotas Kyjivo ir Černihivo puolimas. Rusija atitraukė savo pajėgas iš šiaurinių Ukrainos žemių ir, atrodo, kuriam laikui paliko Kyjivą ramybėje, tačiau situacija gali pasikeisti.

Baltarusijoje pastebėtas didelis karinės technikos judėjimas nuo Gomelio pietų kryptimi link Černihivo. Kolonoje - daug sunkvežimių (MAZ, KAMAZ, „Ural“), kai kurios mašinos pažymėtos raide V. 

Tiesa, tai nebūtinai reiškia, kad planuojamas dar vienas Černihivo puolimas. Galbūt ši technika persikelia arčiau Rytų Ukrainos, kur po mažiausiai savaitės greičiausiai prasidės plataus masto puolimas. Tai patvirtina Rusijos karinių orlaivių perdislokavimas - nemažai Rusijos sraigtasparnių iš Baltarusijos persikėlė į Rusijos Briansko sritį. Seščos aerodromas, esantis Rusijos teritorijoje į rytus nuo Baltarusijos, tampa svarbiu Rusijos oro pajėgų logistikos, planavimo ir karinių veiksmų tašku.

(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: