[Žinios trumpai] JAV generolas perspėja: pasaulyje vyksta „pavojingas istorinis lūžio taškas“  (3)

Taip pat generolas Markas Milley perspėjo, kad didelio tarptautinio konflikto tarp didžiųjų valstybių tikimybė šiuolaikiniame pasaulyje didėja, o ne mažėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karas su Ukraina truks ilgus metus.

Tokią nuomonę išsakė JAV ginkluotųjų pajėgų Jungtinio štabo vadų pirmininkas generolas Markas Milley, kalbėdamas Atstovų rūmų Ginkluotųjų tarnybų komitete, praneša „Amerikos balsas“.

Rusijos ginkluota invazija į Ukrainą „yra rimčiausia grėsmė Europos ir galbūt viso pasaulio taikai ir saugumui per visą mano 42 metus trukusią karjerą JAV kariuomenėje“, – sakė generolas.

„Jungtinės Valstijos atsidūrė kritiniame ir istoriniame geostrateginiame lūžio taške. Esame pasaulyje, kuris darosi nepastovesnis, o potencialus reikšmingas tarptautinis konfliktas tarp didžiųjų valstybių didėja, o ne mažėja“, – tęsė Milley.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6230

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Milley pažymėjo, kad Rusija „išlaiko didelį ir įvairų branduolinį pajėgumą, keliantį grėsmę JAV“ ir jos sąjungininkėms.

„Girdėjome labai provokuojančių retorikų dėl Rusijos branduolinių pajėgų kovinės parengties lygio“, – prisiminė komiteto pirmininkas.

Jis pridūrė, kad Rusija ne kartą demonstravo savo gebėjimą ir norą atlikti „sudėtingus ir kenkėjiškus veiksmus kibernetinėje erdvėje“.

Be to, pasak Milley, Rusijos invazija į Ukrainą sukūrė „pavojingą istorinį lūžio tašką“.

 

„Manau, kad tai užsitęsęs konfliktas, kuris bus matuojamas metais. Nežinau, ar galima kalbėti apie dešimtmetį, bet kelerius metus tikrai. Manau, kad JAV, NATO, Ukraina ir visos sąjungininkės ir jį palaikantys partneriai bus įsipainioję į tai ilgam laikui“, – sakė Milley.

Tačiau apskritai, pasak Milley, Kinija išlieka pagrindiniu „geostrateginiu iššūkiu“ JAV ilgalaikėje perspektyvoje.

Anot generolo, Kinija toliau plėtoja savo potencialą įvairiose srityse ir „kasdien dirba siekdama sumažinti technologinį atotrūkį nuo JAV“.

„Trumpai tariant, jie tebėra pasiryžę iki amžiaus vidurio iš esmės pakeisti tarptautinę tvarką sau palankia linkme. Iki 2035 m. ketina tapti JAV lygiaverte kariuomene, ugdyti savo karinius pajėgumus, kad iki 2027 m. perimtų Taivaną“, – perspėjo Millie.

 

„Ten, kur Rusija kelia ūmią grėsmę, Kinija yra geostrateginis iššūkis mūsų nacionaliniam saugumui ilgalaikėje perspektyvoje“, – pabrėžė generolas.

Jis atkreipė dėmesį, kad nepaprastai svarbu ir toliau palaikyti santykius su Kinija net ir konkurencinėje aplinkoje, „neleidžiant jiems peraugti į konfliktą“.

„Karas su Kinija nėra neišvengiamas“, – padarė išvadą Milley.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (3)