[Žinios trumpai] Rusija iškėlė ultimatumą Ukrainos Mariupolio gynėjams: „Sudėkite ginklus, gyvybės bus išgelbėtos“ - paskelbė, kad perėmė miestą  (1)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją „tyčia bandant sunaikinti visus“ Mariupolyje ir pareiškė, kad jo vyriausybė palaiko ryšius su apgulto miesto gynėjais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija liepė Ukrainos pajėgoms, kovojančioms apgultame pietiniame Mariupolio uoste, sudėti ginklus sekmadienį nuo 6 val. ryto Maskvos laiku (ir 6 val. Lietuvos laiku), kad išgelbėtų savo gyvybes.

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos kariai „išvalė“ Mariupolio miesto teritoriją ir tik nedidelis Ukrainos kovotojų kontingentas liko šeštadienį miesto plieno gamykloje.

Maskvos tvirtinimo, kad ji visiškai perėmė Mariupolį – sunkiausių karo mūšių ir didžiausios humanitarinės katastrofos sceną, tačiau to neįmanoma nepriklausomai patikrinti. Tai būtų pirmasis didelis miestas, patekęs į Rusijos pajėgų rankas nuo vasario 24 d. invazijos.

„Atsižvelgdama į katastrofišką situaciją, susidariusią „Azovstal“ metalurgijos gamykloje, taip pat vadovaudamosi grynai humaniškais principais, Rusijos ginkluotosios pajėgos siūlo nacionalistinių batalionų kovotojams ir užsienio samdiniams nuo balandžio 17 d. 06:00 (Maskvos laiku) sustabdyti bet kokius karo veiksmus ir sudėti ginklus“, – sakoma Rusisjos Gynybos ministerijos pranešime.

 

„Visiems, kurie padeda ginklus, garantuojama, kad jų gyvybės bus išgelbėtos“, – sakoma jame ir priduriama, kad gynėjai gali palikti gamyklą iki 10 val. be ginklų ar amunicijos.

Tuo tarpu, naujienų portalui „Ukrainska Pravda“ prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad Mariupolyje „padėtis labai sunki“: „Mūsų kariai blokuojami, sužeistieji blokuojami. Humanitarinė krizė... Nepaisant to, vaikinai ginasi."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: