[Žinios trumpai] Ispanijos kaimas pakeitė savo pavadinimą į Ukrainą, o gatves – į garsiausius Ukrainos miestus: tai daugiau nei solidarumas  ()

Fuentes de Andalucía – taikus kaimas Ispanijos pietuose balandžio 16 dieną pakeitė savo pavadinimą į „Ukrainą“, solidarizuodamasis su tais, kurie atsidūrė už daugiau nei 4000 kilometrų esančiame konflikte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prie įvažiavimo į kaimą esančioje žiedinėje sankryžoje buvusį „Fuentes de Andalucía“ užrašą pakeitė „Ukraina“, o šalia nupiešta šios šalies mėlynos ir geltonos spalvų vėliava.

Į rytus nuo Sevilijos esančiame kaime, kuriame gyvena daugiau nei 7100 gyventojų, gatvės buvo pervadintos Kijevo, Odesos ir Mariupolio miestų garbei.

„Pagrindinis tikslas – atkreipti dėmesį ne tik į konfliktą Ukrainoje, bet ir į visus dabartiniais laikais vykstančius konfliktus pasaulyje“, – tarė Francisco Martinezas agentūrai „Reuters“, stovėdamas Kijevo miesto gatvėje.

F. Martinezas sakė, kad pavadinimo pakeitimas yra daugiau nei gestas, be to, kaimo gyventojai per dvi dienas surinko 3500 eurų planuojamam statyti pabėgėlių centrui. Kaimas nori suteikti gyvenamuosius būstus 25 asmenims pabėgėlių centre arba priglaudžiant gyventi su šeimomis.

 

68 metų amžiaus pensininkas Rafaelis Osuna sakė, kad į savo namus mielai priimtų ukrainiečių porą.

„Fuenteso gyventojai labai didžiuojasi tuo, ką mes darome“, – sakė jis. „Kadangi gyvenu vienas ir turiu didelį namą, jau kurį laiką galvoju priimti ukrainiečių porą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()