[Žinios trumpai] Zelenskis: Rusija planuoja fiktyvų referendumą dėl „nepriklausomybės“ okupuotuose regionuose - davė patarimų, kaip elgtis vietos gyventojams  ()

Ketvirtadienio vakarą vaizdo žinutėje Zelenskis paragino okupuotų vietovių gyventojus nepateikti Rusijos pajėgoms jokios asmeninės informacijos, pavyzdžiui, savo pasų numerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis apkaltino Rusiją planuojant falsifikuotą „nepriklausomybės referendumą“ iš dalies okupuotuose pietiniuose Chersono ir Zaporožės regionuose.

Ketvirtadienio vakarą vaizdo žinutėje Zelenskis paragino okupuotų vietovių gyventojus nepateikti Rusijos pajėgoms jokios asmeninės informacijos, pavyzdžiui, savo pasų numerių.

Kijevas kovo pradžioje apkaltino Maskvą planuojant Chersone surengti referendumą, panašų į 2014 metų Kryme, per kurį didžioji dalis gyventojų „balsavo“ už prisijungimą prie Rusijos federacijos.

Tą balsavimą, įvykusį po to, kai regioną užėmė Rusija, Ukrainos vyriausybė ir Vakarai pasmerkė kaip neteisėtą.

Rytinės prorusiškos Donecko ir Lugansko teritorijos taip pat paskelbė nepriklausomybę po referendumų, kuriuos tarptautinė bendruomenė paskelbė neteisėtais.

 

„Jokios „Chersono liaudies respublikos“ nebus“, – perspėjo Zelenskis. „Jei kas nors nori naujos aneksijos, tai gali lemti tik naujas galingas sankcijas Rusijai“.

Chersonas buvo pirmasis didelis miestas, kuris atiteko Rusijos pajėgoms po vasario 24 d. invazijos į Ukrainą. Šiaurėje Rusijos kariuomenė taip pat kontroliuoja didelę Zaporožės miestą supančią teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: