[Žinios trumpai] Skelbiamas naujas invazijos tikslas: Rusijos generolas – Donbasu mes nepasitenkinsime  (1)

Vienas Rusijos generolas penktadienį pareiškė, kad Maskva nori užgrobti visą pietinę ir rytinę Ukrainą – kur kas platesnius karo tikslus, nei buvo pripažinusi, tęsdama naują puolimą po to, kai praėjusį mėnesį žlugo jos kampanija, skirta užimti sostinę Kijevą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos valstybinės naujienų agentūros citavo Rusijos centrinės karinės apygardos vado pavaduotoją Rustamą Minnekajevą, kuris sakė, kad Maskva siekia užgrobti visą rytinį Donbaso regioną, susieti su Krymo pusiasaliu ir užimti visus Ukrainos pietus iki separatistinio Moldovos regiono Padniestrės.

Tai reikštų užimti visą ne tik Azovo, bet ir Juodosios jūros pakrantę su tokiais Ukrainos miestais kaip Mikolajivu ir Odesa.

Ukraina teigė, kad jo komentarai paneigia ankstesnius Rusijos teiginius, kad ji neturi teritorinių ambicijų.

„Jie nustojo tai slėpti“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Ukrainos gynybos ministerija. Rusija „pripažino, kad „antrosios karo fazės“ tikslas yra ne pergalė prieš mitinius nacius, o tiesiog Rytų ir Pietų Ukrainos okupacija. Imperializmas toks, koks jis yra“.

 

Ukrainos generalinis štabas sakė, kad Rusijos pajėgos padidino atakas visoje fronto linijoje rytuose ir mėgino surengti puolimą Charkivo regione, esančiame į šiaurę nuo pagrindinio Rusijos taikinio – Donbaso.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(5)
(4)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: