[Žinios trumpai] Rusija pradėjo ruošti dirvą branduolinio ginklo panaudojimui Ukrainoje: trys scenarijai  (1)

Nors Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas teigia, kad branduolinis ginklas prieš Ukrainą nebus naudojamas, tai nebūtų pirmas kartas, kai Rusija meluoja. Be to, pastebimi ženklai, kad Rusija tarsi ruošia dirbą branduolinių smūgių pateisinimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos gynybos ministerija per Kremliaus propagandos kanalus praneša, kad JAV Ukrainoje gali panaudoti masinio naikinimo ginklą, kad pateisintų savo veiksmus prieš Rusiją ateityje. Tokie scenarijai pradėti piešti „Russia Today“.

Teigiama, kad JAV Ukrainos miestuose ruošia tris scenarijus:

  • Charkive, pasak Rusijos, JAV gali atakuoti potencialiai radioaktyvius, Kyjive - biologiškai pavojingus objektus. Dėl šių atakų, kaip teigiama, būtų apkaltinta Rusija.
  • JAV taip pat gali panaudoti mažesnius masinio naikinimo ginklus tokiose vietose kaip Mariupolis. Vėlgi, būtų sakoma, kad masinio naikinimo ginklais Rusija bando užgniaužti ukrainiečių pasipriešinimą.
  • JAV imituotų Rusijos biologinio ginklo naudojimą tiesiog mūšio lauke (pavyzdžiui, Slavianske ar Kramatorske). Šis scenarijus laikomas mažiausiai tikėtinu.

Kodėl JAV galėtų tai padaryti? Rusija teigia, kad JAV tokius žingsnius planuoja, kad atvestų Rusijos Federaciją į tarptautinį tribunolą, išmestų rusus iš Jungtinių Tautų ir sustiprintų „antirusiškas“ sankcijas.

 

Kodėl Rusijos propagandos kanalai galėtų skelbti tokius išsigalvojimus? Baiminamasi, kad Rusija taip ruošia dirvą savo masinio naikinimo ginklo naudojimui. Pirmiausia rusams bus įteigta, kad Rusija nenaudos branduolinių ginklų (tai sakė Lavrovas, o visi kiti kartoja, kad „specialioji karinė operacija“ vyksta pagal planą). Tuomet jie bus išmokyti kaltinti JAV. O tuomet Rusija gali suduoti branduolinius ar kitokius masinio naikinimo ginklo smūgius ir apsimesti, kad to nepadarė.

(2)
(22)
(-20)

Komentarai (1)