[Žinios trumpai] Rusiją siaubiantys paslaptingi gaisrai susiję su karu Ukrainoje – skubiai slepiami pėdsakai? Labai įdomią versiją paskelbė žurnalistai (Video)  ()

Nemažai gaisrų, kuriuos pastaruoju metu galime stebėti Rusijos Federacijoje, gali būti susiję.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Maskvos esančiame Korolevo miestelyje, kuriame įsikūrusi kosmoso ir raketų pramonė, viename iš pramoninės zonos pastatų kilo didelio masto gaisras.

Pasak Gyventojų saugumo ir civilinės gynybos centro direktoriaus pavaduotojo Aleksandro Potatujevo, Frunzės gatvėje, pramoninėje zonoje, kur buvo atliekami tam tikri darbai, užsidegė pastato stogas. Jis pasakė, kad gaisras buvo užgesintas ir niekas nenukentėjo.

Pastebėtina, kad oficiali informacija apie gaisrą pasirodė tik po to, kai tinkle pradėjo masiškai pasirodyti jį patvirtinantys vaizdo įrašai.

Naujausi gaisrai Rusijoje yra tarpusavyje susiję.

Tai projekto „Ukraina kartu“ eteryje pasakojo žurnalistas Aleksejus Burlakovas televizijos kanalo „Ukraina 24“ laidų vedėjui Vasilijui Pekhnai ir Andriui Bulgakovui.

Aleksejus Burlakovas sensacingai pareiškė, kad nemažai gaisrų, kuriuos pastaruoju metu galime stebėti Rusijos Federacijoje, gali būti susiję.

„Šiandien netoli Maskvos dega Korolevo miestas, jis labai susijęs su kosmoso pramone, karine pramone, o dabar ten yra didelis gaisras. O Tverėje Centrinis tyrimų institutas, sukūręs „Iskander“ ir S-400, dalyvavo kuriant kelių Rusijos orlaivių nematomumo technologiją. Jis taip pat labai degė. Įtariu, kad dokumentai taip pat sudegė. Neseniai Ivanovo srityje degė Dmitrovskio chemijos gamykla. Beveik didžiausia pramoninės chemijos įmonė Rusijos Federacijoje.“

 

Žurnalistas sako, kad prie gaisrų reikėtų paminėti ir du neseniai įvykdytus Vladislavo Avajevo ir Sergejaus Protosenjos nužudymus.

„Pirmoji žmogžudystė – buvęs bankininkas Avajevas. Jis siejamas su naujovėmis karinėje pramonėje. Avajevas Maskvoje ir Sergejus Protosenja Ispanijoje taip pat tariamai nusižudė panašiu būdu. Jis buvo „Novatek“ vadovas. Ši įmonė atlieka tyrimus ir yra įnešusi savo indėlį į karinę kosmoso pramonę. Rusijos ekspertai, nevyriausybininkai, sutinka, kad kažkas valo pėdsakus“.

 

Pasak Aleksejaus Burlakovo, įtariama, kad rusai, o tiksliau jų vadovybė, suprato, kad kažkur suklydo.

„Lėšas tyrimams jie paėmė patys. Ir jie paėmė sau lėšų naujiems pokyčiams, tai yra, pavogė. Ir tai atsiskleidžia, nes mes juos nugalime. Taigi jie nusprendė visa tai slėpti, kaip tik gali: dėl žmogžudysčių, dėl gaisrų ir viso kito. Todėl tokių teigiamų naujienų artimiausiu metu pamatysime daug“.

Tokių įmonių gaisrai Ukrainai yra gera žinia, nes šios įmonės nebedirbs. Kitaip tariant, tie patys „Iskander“ nebus kuriami. Mažų mažiausiai rusams pritrūks kitų mažesnių ginklų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(106)
(0)
(106)

Komentarai ()