[Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba jau turi duomenų, kas įvykdė galingus sprogimus Padniestrėje  ()

Sprogimai nepripažintos Padniestrės Valstybės saugumo ministerijos patalpose yra suplanuota Rusijos FSB provokacija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-26 [Žinios trumpai] Ukrainos žvalgyba jau turi duomenų, kas įvykdė galingus sprogimus Padniestrėje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai konstatavo Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiasis žvalgybos direktoratas, informuoja Censor.NET.

Balandžio 25 d., apie 17.45 val., Nepripažintos Padniestrės Moldovos Respublikos (PMR) sostinėje nugriaudėjo virtinė sprogimų. Jie nugriaudėjo vietos Valstybės saugumo ministerijos ir Rusijos federalinės saugumo tarnybos padalinio PMR patalpose.

Dėl įvykio buvo apgadintas pastatas, išdaužti langai. Manoma, kad buvo panaudoti RPG-22 ir RPG-27“, – rašoma pranešime.

Tačiau šis įvykis PMR vadovybės nenustebino, pažymi GUR. Balandžio 22 d. Padniestrės regiono nepaprastųjų situacijų valstybinės komisijos sekretorius Vadimas Šmalenko parašė laišką Kamenskio apygardos vadovui Volodymyrui Byčkovui.

Kalbama apie skubų (iki tos pačios dienos 16 val.) informacijos apie „saugomo miesto civilinės gynybos punkto“ prieinamumą ir vietą.

Nurodoma: objekto pavadinimas, vietos adresas, apsauginės konstrukcijos tipas. Nesant tokio elemento, iškilo jo skubaus sukūrimo klausimas.

Tai yra, likus trims dienoms iki incidento PMR vadovai jau ruošėsi jam ir pasirūpino saugaus ir patogaus bunkerio įrengimu, aiškina žvalgyba.

GUR teigimu, akivaizdu, kad ši byla yra viena iš daugelio provokuojančių priemonių, kurias FSB organizuoja panikai ir antiukrainietiškoms nuotaikoms kurstyti. Anot žvalgybos, jie turi pateisinti karą Ukrainos teritorijoje arba įtraukti Padniestrę į karo veiksmus. Arba kaip teritoriją su tam tikru mobilizacijos rezervu, arba kaip teritoriją, iš kurios Rusijos kariai galės vykdyti atakas Ukrainos teritorijoje.

 

Gynybos ministerijos turima informacija, FSB tęs provokuojančių teroristinių išpuolių seriją Padniestrės regiono teritorijoje.

Primename, kad laikinai einantis Rusijos Federacijos Centrinės karinės apygardos vado pareigas Rustamas Minnekajevas neseniai pranešė, jog Rusija planuoja nusitiesti sausumos kelią per Pietų Ukrainą iki pat Padniestrės, kur „engiami rusakalbiai“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()