[Žinios trumpai] „Rusijoje viskas būtų kitaip“: įsibrovėliai stebisi ukrainiečiais - tai ką jie mato okupuotose teritorijose, rusams nesuvokiama  ()

Rusijos propagandos kanalai nuolat transliuoja, kaip rusų kariai okupuotose teritorijose dalina humanitarinę pagalbą. Filmuojami alkanų žmonių būriai, kuriems tos pagalbos ir nereikėtų, jei Rusija nebūtų pradėjusi karo. Rusams tai - ženklas, kad Ukrainoje jie yra priimami ir reikalingi. Realybėje tai - smurtautojo pleistras ant milžiniškos atviros žaizdos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, tos minios prie „humanitarinės pagalbos“ sunkvežimių nėra jau tokios didelės, turint omenyje, kiek gyventojų iš tikrųjų yra tose teritorijose. Ukraina skelbia, kad okupuotose Charkivo regiono vietose gyventojai masiškai atsisako rusų „dovanų“ ir patys organizuojasi į savanorių grupes, kad nepasiturintiems ir į sudėtingą situaciją patekusiems žmonėms pristatytų reikalingų produktų.

Taip pat pranešama, kad okupantams sunku patikėti ukrainiečių susitelkimu. „Rusijoje viskas būtų kitaip, niekas nesavanoriautų“, cituojamas vienas okupantų karys.

Situacija išties sudėtinga. Kupianskio rajone nutrūko vandens tiekimas, bet savanoriai susibūrė pristatyti vandens vyresniems žmonėms. Situaciją komplikuoja tai, kad balandžio 21-23 dieną rusų okupantai pavogė nemažai žmonių generatorių. Rusai taip pat stengiasi įvesti atsiskaitymus rubliais, taip priversdami gyventojus susitaikyti su esama padėtimi.

(16)
(3)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: