[Žinios trumpai] „Azovo“ vado pavaduotojas paskelbė, kad prasidėjo evakuacija iš Mariupolio „Azovstal“ ir kaip viskas vyksta  ()

„Azovo“ vado pavaduotojas papasakojo, kaip vyksta evakuacija iš Mariupolio „Azovstal“ gamyklos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-01 [Žinios trumpai] „Azovo“ vado pavaduotojas paskelbė, kad prasidėjo evakuacija iš Mariupolio „Azovstal“ ir kaip viskas vyksta  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abi pusės dabar laikosi tylos režimo.

Mariupolyje iš „Azovstal“ teritorijoje esančių griuvėsių pavyko ištraukti dvidešimt civilių. Jie buvo išsiųsti į nurodytą vietą, iš kurios grupė turėjo vykti į Zaporižią. Dabar beveik visiškai sunaikintame mieste vyrauja tyla.

Evakuacijos detalėmis oficialiame pulko „Telegram“ kanale pasidalijo Mariupolio „Azovo“ vado pavaduotojas Svjatoslavas Palamaras, šaukiniu „Kalina“.

Anot kovotojo, priešo artilerija visą naktį šaudė į „Azovstal“ teritoriją. Tyla turėjo prasidėti nuo 6 val. ryto, bet prasidėjo po 5 valandų. Dabar tikrai nėra kovų – abi pusės nutraukė ugnį, kaip pranešė Palamaras.

Evakuacijos vilkstinė, kurioje buvo JT darbuotojai, buvo laukiama 6 val. Tačiau ji atvyko pavėlavusi daugiau nei 12 valandų.

„19:40 į sutartą vietą perkėlėme 20 civilių, kurie buvo ištraukti iš griuvėsių. Tai moterys ir vaikai. Ir mes tikimės, kad tie žmonės eis sutarta kryptimi, būtent į Zaporižią, į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, – tęsė Palamaras.

 

„Azovo“ kovotojai ir toliau traukia mariupoliečius iš griuvėsių. Miesto gynėjai gelbsti senelius, moteris ir vaikus.

„Dėl sužeistųjų – tai žmonės, kuriems reikia būtinosios medicinos pagalbos. Bet mes nežinome, kodėl jie neišvežami, ir apie juos apskritai nekalbama – apie jų evakuaciją į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, – apibendrino Palamaras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: