[Žinios trumpai] Po provokacijų Padniestrėje vietiniai pradėjo bėgti į Ukrainą - pasitikėjimas Ukrainos kariuomene paaugo link dangaus  ()

Provokacijos Padniestrėje ir, kaip teigia gandai, būsimas separatistinės valdžios kreipimasis į Rusiją prašant karinės pagalbos, verčia vietinius gyventojus ieškoti saugumo kitur. Pirmiausia automobilių eilės nutįso prie vakarinių kontrolės punktų. Dabar Padniestrės gyventojai traukia į Ukrainą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-02 [Žinios trumpai] Po provokacijų Padniestrėje vietiniai pradėjo bėgti į Ukrainą - pasitikėjimas Ukrainos kariuomene paaugo link dangaus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padniestrės gyventojai į Ukrainą traukia ieškodami saugumo. Jie teigia, kad rytinė kaimynė juos vilioja dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų mūšio lauke demonstruojamų galimybių. Ukrainiečiams tai atrodė šiek tiek keista - bijodami karo Padniestrės gyventojai bėga į šalį, kurioje dabar kariaujama. Tačiau jie turi atsakymą - „Jūs turite garantą - Ukrainos ginkluotąsias pajėgas“.

Manoma, kad Padniestrėje ruošiamas oro uostas rusų karių išsilaipinimui. Tikriausiai prieš tai Padniestrė oficialiai paprašys Rusijos karinės pagalbos, prisidengusi menamai teroristiniais aktais. Tuomet Rusija pasinaudos Padniestre, kad efektyviai pultų Odesą ir pabandytų visiškai užimti pietinę Ukrainos dalį. Rusijos karininkai anksčiau teigė, kad bus bandoma atkirsti Ukrainą nuo Juodosios jūros. Tuo pačiu Rusija apjungs savo okupuotas žemes - Donbasą sujungs su Krymu, Krymą - su Padniestre.

Padniestrėje jau yra Rusijos karių, bet nedaug. Tai - vadinamieji taikdariai ir kariai saugantys milžiniškus amunicijos sandėlius Kobasnoje. Moldavija turi vos 6000 karių, kurie neturi nei modernios ginkluotės, nei patirties. Taigi, ji neturės argumentų, kai Rusija pasinaudos jos teritorija Ukrainos puolimui. Tačiau Ukraina nėra beginklė - ji jau pažadėjo numušti visus rusų lėktuvus, kurie perkėlinės karius į Padniestrę.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()

Susijusios žymos: