[Žinios trumpai] Už pralaimėjimą Putinas nuraus galvas: Ukraina praneša apie inirtingus mūšius - ant kortos tiekimas Luhanskui ir Doneckui  ()

UVA vadovo teigimu, Rusija nepalieka vilties išsilaikyti ir gal net vėl užimti Charkovo regioną.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-15 [Žinios trumpai] Už pralaimėjimą Putinas nuraus galvas: Ukraina praneša apie inirtingus mūšius - ant kortos tiekimas Luhanskui ir Doneckui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos stumia Rusijos karius prie sienos su Rusijos Federacija Charkovo srityje.

Šią informaciją Ukrainos teletono eteryje patvirtino Charkovo srities karinės administracijos vadovas Olegas Sinegubovas.

Taigi, atsakydamas į prašymą pakomentuoti ankstesnę informaciją apie tokį fronto linijos judėjimą, jis pasakė:

„Informacija yra teisinga, tačiau kol kas negalime įvardyti gyvenviečių, nes vyksta aktyvūs karo veiksmai, karinė operacija... Turime padaryti viską, kad priešas pasitrauktų iš mūsų regiono šiaurės, o tada judėsime išlaisvinti kitas teritorijas“.

Anot jo, perėjimo prie kontrpuolimo momentas buvo lūžis, nes gynėjai atstūmė priešo pajėgas, o tai sumažino atakų prieš patį Charkovą skaičių.

Sinegubovas pridūrė, kad Charkovo sritis yra strateginė kryptis, nes Rusijos Federacija planuoja sukurti „koridorių“ į Luhansko ir Donecko sritis.

"Mūsų užduotis yra išvaryti priešą iš ten, iš tikrųjų perpjaunant arteriją, kuria logistika eina į šias sritis. Be to, priešas labai aiškiai supranta, kad kai tik mes atsisakysime spaudimo bent kuria kryptimi, jis iš karto tuo pasinaudos ir bandys pats smogti. Mes puikiai suprantame, kad priešas neatsisako vilties ne tik užimti Charkovą, bet ir visą Charkovo sritį.

 

Prisiminkite, kad prieš tai Sinegubovas sakė, kad Charkove keletą dienų buvo gana tylu, tačiau apšaudymo grėsmė išliko. Tačiau žmonės pamažu grįžta į miestą.

Praėjusią parą priešas apšaudė Čiugujevskio rajoną (du žmonės buvo sužeisti, vienas iš jų – 15 metų vaikas), Pervomaiskoe ir Zolochivskaya bendruomenę. 

„Karščiausias“ taškas yra Izyum kryptis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: