[Žinios trumpai] Rusija sužvėrėjo – numetė bombas, kurių degimo temperatūra yra maždaug 3000 laipsnių Celsijaus (Video)  ()

Įsibrovėliai „Azovstal“ smogė sviediniais su termito sluoksniais, kurių degimo temperatūra yra maždaug 3000 laipsnių Celsijaus, jie naudojami masiniams gaisrams sukelti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-16 [Žinios trumpai] Rusija sužvėrėjo – numetė bombas, kurių degimo temperatūra yra maždaug 3000 laipsnių Celsijaus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl informacijos apie tai, kad priešas prieš Mariupolio gynėjus panaudojo draudžiamus padegamuosius sviedinius, Ukraina iškėlė baudžiamąją bylą dėl karo įstatymų ir taisyklių pažeidimų (Ukrainos baudžiamojo kodekso 438 straipsnis).

Tai pranešė Ukrainos generalinė prokuratūra.

2022 m. gegužės 14 d. Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos dar kartą surengė išpuolius prieš Mariupolio miesto gynėjus, kurie užima pozicijas „Azovstal“ teritorijoje. Atvirų šaltinių teigimu, įsibrovėliai naudoja padegamuosius sviedinius su termito sluoksniais, o tai draudžia tarptautinė humanitarinė teisė.

Po civilių evakuacijos iš „Azovstal“ rūsių Mariupolyje Rusijos kariai tęsia bandymus užgrobti gamyklą, kurioje ginasi Ukrainos kariai. Okupantai gamyklos teritorijoje vykdo raketų ir bombų smūgius bei šturmo operacijas pasitelkdami artileriją ir tankus.

 

Gegužės 11 d. ministro pirmininko pavaduotoja Irina Vereščiuk pareiškė, kad blokuotoje „Azovstal“ gamyklos teritorijoje gali būti dar apie tūkstantis kovotojų, pusė jų yra sunkiai sužeisti.

Gegužės 13 dieną V. Zelenskis paskelbė, kad Ukraina siūlo Rusijai įvairius Ukrainos kovotojų išvedimo iš „Azovstal“ gamyklos mechanizmus, o Suomijos prezidentas apie tai kalbėsis su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Kalbama apie gyvųjų gelbėjimą ir mirusiųjų kūnų pašalinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: