[Žinios trumpai] Putinas turi labai pavojingą „branduolinį planą“, kaip aneksuoti Ukrainos pietus ir rytus – tai tikrai gali sukelti Trečiąjį pasaulinį karą  ()

Tikėtina, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas artimiausiais mėnesiais ketina prijungti okupuotą pietų ir rytų Ukrainą tiesiai prie Rusijos Federacijos. Tada jis tikriausiai tvirtins, kad šioms naujai aneksuotoms teritorijoms galioja Rusijos doktrina, leidžianti naudoti branduolinius ginklus Rusijos teritorijai ginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai rašo Amerikos analitinis centras ISW.

Tokie veiksmai grasina Ukrainai ir jos partneriams branduoline ataka, jei Ukrainos kontrpuolimas, siekiant išlaisvinti Rusijos okupuotą teritoriją, tęsis. V. Putinas gali manyti, kad grasinimas branduoliniu ginklu ar jo panaudojimas atgrasys nuo puolimo.

Amerikiečių analitikai mano, kad Rusijos kariuomenė dar nepasiekė Putino deklaruotų teritorinių tikslų užtikrinti visų Donecko ir Luhansko regionų saugumą ir vargu ar tai padarys.

Jei V. Putinas suvoks savo karinį silpnumą, jis greičiausiai paskubės regionus aneksuoti ir greitai įves branduolinę atgrasymo priemonę, siekdamas išlaikyti kontrolę šiuo metu Rusijos okupuotoje Ukrainos teritorijoje. Jei V. Putinas mano, kad Rusijos pajėgos gali gauti papildomos naudos, jis greičiausiai atidės aneksiją, tikėdamasis jos pagalba užgrobti daugiau teritorijų, – teigia amerikiečių analitikai.

Šiuo atveju prastas vadovavimas ir Ukrainos kontrpuolimas gali privesti prie Rusijos kariuomenės žlugimo. Bet V. Putinas taip pat gali bandyti pagerinti Rusijos atakas, sutelkdamas papildomas pajėgas.

Kremlius greičiausiai planuoja aneksuoti didžiąją dalį šiuo metu Rusijos pajėgų užimtos Ukrainos teritorijos – dalį Chersono ir Zaporižios regionų pietuose bei Donecko ir Luhansko sričių rytuose, kurias kontroliuoja Rusijos kariai ir jų marionetės.

 

Okupacijos sąlygos apima: vietinės žiniasklaidos pakeitimą Kremliaus kontroliuojama žiniasklaida, Rusijos interneto ir ryšių tinklų diegimą, priverstinį naudojamos valiutos konvertavimą į Rusijos rublį, vietos Ukrainos pareigūnų pagrobimą, egzekucijas ir pakeitimą rusų kolaborantais, tikėtina medžioklė šalinant aktyvistus ar partizanus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(15)
(-11)

Komentarai ()