[Žinios trumpai] Putinas paskelbė kaip reaguos į NATO plėtrą – įvardino, koks veiksmas „tikrai išprovokuos mūsų atsaką“  ()

Vladimiras Putinas pagrasino Suomijai ir Švedijai dėl įstojimo į NATO.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-18 [Žinios trumpai] Putinas paskelbė kaip reaguos į NATO plėtrą – įvardino, koks veiksmas „tikrai išprovokuos mūsų atsaką“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas santūriai kalbėjo apie Suomijos ir Švedijos planus stoti į NATO. Kremliaus vadovas teigė, kad tai tiesioginės grėsmės Rusijai nekelia, o Maskva su šiomis valstybėmis problemų neturi.

Putinas tai pareiškė KSSO (Kolektyvinio saugumo sutarties organizacija) viršūnių susitikime Kremliuje.

Tuo pat metu Rusijos Federacijos prezidentas pagrasino, kad tokie Suomijos ir Švedijos veiksmai sukels atsaką.

„Rusija neturi nesutarimų su šiomis valstybėmis. Tiesioginės grėsmės Rusijai NATO plėtra šių šalių sąskaita nekelia. Bet. Karinės infrastruktūros išplėtimas į šią teritoriją tikrai sukels mūsų atsaką. O kas bus – žiūrėsime remiantis tomis grėsmėmis, kurios bus sukurtos. Tiesą sakant, problemos kuriamos nuo nulio“, – sakė V. Putinas.

Gegužės 14 d. Rusijos Federacijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško pareiškė, kad Maskvai kyla klausimų dėl faktinio Suomijos ir Švedijos atsisakymo nebranduolinio ginklo statuso dėl galimo įstojimo į NATO.

 

„Tai nauja realybė, į kurią privalome atsižvelgti. Kyla klausimas dėl neigiamų branduolinių garantijų šioms valstybėms“, – šį teiginį citavo Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Dieną anksčiau Rusijos nuolatinio atstovo prie JT pirmasis pavaduotojas Dmitrijus Polianskis pareiškė, kad „kai tik Suomija ir Švedija taps NATO narėmis ir ten bus Aljanso daliniai, šios teritorijos taps galimu Rusijos kariuomenės taikiniu“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()