[Žinios trumpai] JAV pastebėjo, kad Rusija meluoja apie belaisvius: visiškai nesueina skaičiai  ()

Rusai gali meluoti, kad paėmė į nelaisvę daugiau ukrainiečių karių negu iš tikrųjų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-22 [Žinios trumpai] JAV pastebėjo, kad Rusija meluoja apie belaisvius: visiškai nesueina skaičiai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikos karo studijų instituto ataskaitoje teigiama, kad nuo gegužės 20 d. Rusijos propagandistai galimai skelbia padidintą iš Mariupolio „Azovstal“ evakuotų ukrainiečių karių skaičių.

Instituto analitikai pažymi, jog Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu sakė, kad nuo evakuacijos „Azovstal“ paliko beveik 2000 Ukrainos kovotojų, tačiau Tarptautinis Raudonojo Kryžiaus komitetas (ICRC) pranešė užregistravęs tik kelis šimtus ukrainiečių karo belaisvių.

Neatitikimų gali būti dėl stringančios registracijos ir vėluojančių pranešimų Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui. Tačiau Institutas priduria, jog oficialūs Rusijos šaltiniai dėl įvairių priežasčių taip pat gali slėpti tikrąjį evakuotų asmenų skaičių.

Rusai gali teigti, kad paėmė į nelaisvę daugiau Ukrainos karių nei iš tikrųjų tam, kad vykstant deryboms dėl apsikeitimo karo belaisviais su Ukraina kuo labiau padidintų rusų kalinių, kuriais būtų galima apsikeisti, skaičių.

 

Maža to, Rusijos vadovybė gali bandyti išvengti pasmerkimo pripažindama, kad jos pajėgas per kelis mėnesius trukusią apgultį blokavo „šimtai“, o ne „tūkstančiai“ Ukrainos gynėjų.

Pranešime taip pat teigiama, jog „Azovo“ pulko vadas Denisas Prokopenko, siekdamas išgelbėti „Azovstal“ gynėjų gyvybes, pareiškė davęs komandą stabdyti Mariupolio gynybą, todėl artimiausiomis dienomis evakuojamų asmenų skaičius greičiausiai dar didės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(4)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: