[Žinios trumpai] Ukrainos kariams iš „Azovstal“ gamyklos gresia mirties bausmė - skelbiami grasinimai  ()

Iš „Azovstal“ gamyklos išvežti paskutiniai Mariupolio gynėjai dabar yra apsišaukėliškos Donecko Liaudies Respublikos rankose. Ir sunku prognozuoti, kas jiems gresia.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-31 [Žinios trumpai] Ukrainos kariams iš „Azovstal“ gamyklos gresia mirties bausmė - skelbiami grasinimai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Azovstal“ gamykla buvo ginama iki momento, kai tai tapo neįmanoma ir Kyjivas leido kariams išeiti. Dabar Rusijos propagandos kanalai cituoja Jurijų Syrovatko, kuris prisistato Donecko teisingumo ministru. Jis teigia, kad kai kuriems „Azov“ kovotojams gali būti įvykdyta mirties bausmė.

„Pirmiausia galiu pasakyti, kad tarp sulaikytųjų tikrai yra žmonių, kuriems bus skirta mirties bausmė pagal DLR Kriminalinį kodeksą“, teigia Syravatko.

Apie tai kalbama jau kurį laiką. Ukraina siekia apsikeisti karo belaisviais - prie rusų primes ir Viktorą Medvečuką. Bet Rusijai „Azov“ karių atidavimas Ukrainai būtų sudėtingas vien viešųjų ryšių prasme, nes šiuos karius jie laiko pagrindiniais naciais Ukrainoje, o vienas iš invazijos tikslų yra „denacifikacija“. Jei Rusija atiduos „Azov“ karius Ukrainai, tai staiga taps aišku, kad šis karas - paprastas teritorijų grobimas ir bandymas pakeisti Ukrainos kursą.

(3)
(4)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: