Kinija ruošiasi invazijai? Šokiruojantys radiniai dykumoje  ()

Kopija atrodo gana tikroviška.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis socialiniuose tinkluose paskelbtomis palydovinėmis nuotraukomis, Kinija dykumoje pastatė svarbiausio Taivano sostinės Taipėjaus rajono kopiją. Apie atradimą praneša Vokietijos laikraštis „Bild“.

Pastatytas apie 1000 kilometrų į vakarus nuo sostinės Pekino, maždaug dviejų kvadratinių kilometrų dydžio miestas yra Vidinės Mongolijos autonominiame regione.

Taivano gynybos analitikas Josephas Wenas šią savaitę  X paskelbė palydovinį vaizdą ir žemėlapį, kuriame palyginta tikroji Taipėjaus sritis.

[Vokietija] Itin geros kainos puiki planšetė, kurią rekomenduoja apžvalgininkai. Snapdragon CPU, 4+128GB, 11,5 colių 2K ekranas, 120Hz ir kt. („HONOR Pad X9“)
4253 1

Gera kaina

Iš Vokietijos sandėlio

Greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės ir kokybė

Išsamiau

 

J. Wenas nurodo, kad Taipėjaus kopija yra Kinijos karinių mokymų rajone. Ten ypač praktikuojamas bombardavimas iš oro ir šaunamųjų ginklų naudojimas.

Palyginti su tikruoju Taipėjaus centro žemėlapiu, kopija atrodo gana tikroviška.

Į tai dėmesį atkreipia ir prancūzų Kinijos ekspertas bei žurnalistas Julienas Hoezas. X jis rašo, kad ši sritis yra „tiksli kelių tinklo, esančio netoli Taivano prezidento rūmų, kopija“.

„Kinija planuoja invaziją į Taivaną geopolitiniame žaidime, kuris destabilizuoja regiono pusiausvyrą“,  – sako jis.

 

Kaip rašo amerikiečių laikraštis „Business Insider“, miesto kopija galbūt buvo pastatyta dykumoje bent prieš porą metų.

Kinija anksčiau pastatė Taivano administracinių kvartalų kopijas Vidinės Mongolijos dykumoje. Anot žurnalo „Diplomat“, kuriame rašoma apie Azijos ir Ramiojo vandenyno reikalus, 2014 ir 2015 metais Kinijos valstybinis CCTV kanalas rodė vaizdo įrašus, kuriuose Kinijos kariai atakuoja pastatus, primenančius stovinčius Taipėjaus centre.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(13)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: