„Mes sudeginsime NATO bazes“. Kremlius karingai pasitiko NATO 75-erių metų jubiliejų (Video)  ()

„Jos bus teisėtas Rusijos taikinys.“


V. Putinas
V. Putinas
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=UtCuPzSarug

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremlius paskelbė, kad tą dieną, kai JAV vadovaujamas karinis aljansas švenčia savo 75-ąsias metines, Rusija ir NATO susiduria su tiesiogine konfrontacija.

NATO lyderiams ir diplomatams susirinkus į ceremoniją Briuselyje, minint saugumo bloko 75-ąsias metines, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas žurnalistams Maskvoje sakė: „Tiesą sakant, dabar santykiai nukrito iki tiesioginės konfrontacijos“.

„NATO jau dalyvavo konflikte aplink Ukrainą ir toliau juda link mūsų sienų bei plečia savo karinę infrastruktūrą link mūsų teritorijos“, – sakė jis.

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pareiškė, kad Vakarų šalys bando priversti visas NATO valstybes nares sutikti dėl privalomos pagalbos teikimo Ukrainai tol, kol Kyjivas tęs kovą su Rusija.

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11168 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Dabar savanorišką karinę pagalbą Ukrainai norima paversti privaloma NATO globojama karine pagalba, priversti visas NATO nares griežtomis drausminėmis priemonėmis pasirašyti privalomą lėšų ir ginklų skyrimą Kyjivo režimui, kad jis galėtų toliau kovoti su Rusija“, – susitikime su užsienio šalių ambasadoriais dėl galimo susitarimo Ukrainoje sakė diplomatas.

Šiaurės Atlanto aljanso bazės Ukrainoje, jei tokių kada nors bus dislokuotos buvusioje sovietinėje respublikoje, bus teisėtas Rusijos taikinys ir sudegs, sakė Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Gruško.

 

„Šios bazės sudegs. Ukrainos žemėje kažkada buvo Javorivo poligonas, kuriame NATO mokė savo karius. Tas taikinys buvo visiškai teisėtas“, – sakė Rusijos diplomatas, paklaustas, kaip Rusija reaguotų, jei Šiaurės Atlanto Aljansas atnaujintų  karių mokymus Ukrainoje arba Kyjivo prašymu ten dislokuoti remonto centrus.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas anksčiau pareiškė, kad šiandien beveik visų pagrindinių NATO šalių karinis potencialas ir pajėgumai yra „aktyviai naudojami prieš Rusiją“. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pabrėžė, jog Maskva kovoja ne tiek su Ukrainos kariškiais, kiek su „kolektyviniais Vakarais“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(16)
(-15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: