„Kas čia vadas?“ Putinas labai smarkiai klysta dėl Kinijos  ()

Diktatorius skundėsi, kad „klastingieji Vakarai” išssiurbs visus rezervus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas buvo nuvykęs į Kiniją. Tokie vizitai tik patvirtina, kad Rusija nebėra savarankiška geopolitinė veikėja ir jai Kinija daro įtaką.

Kinija iš bendradarbiavimo su JAV gauna naudos, o tuo tarpu iš Rusijos tik pelnosi. Tokią nuomonę išreiškė Rusijos opozicionierius, rašytojas, publicistas ir visuomenės veikėjas Rostislavas Murzagulovas.

Rusijos opozicionierius pažymėjo, kad Kinija bendradarbiauja su visomis šalimis iš karto. Tačiau pagrindinė jos partnerė yra Amerika, be kurios Pekinas negalės tinkamai prekiauti. Be to, šalis sieja platūs kultūriniai ryšiai ir didelė migracija.

„Todėl teigti, kad Rusija yra Kinijos prioritetas, būtų neteisinga. Pekinas ciniškai naudojasi padėtimi, į kurią pats save įstūmė Putinas. Kinija siurbia iš Rusijos viską, ką tik gali“, – pabrėžė Murzagulovas.

Kinija gali nuvykti į Maskvą ir ką nors išsiderėti, o po to – į Europą ir išpešti palankų pasiūlymą. Net kai Xi Jinpingas paskutinį kartą bendravo su Vladimiru Putinu, buvo akivaizdu, „kas čia vadas“.

 

„Todėl V. Putinas neturėtų tikėtis kažkokios didelės draugystės, kad Xi skubės jį ginti, kai pasaulis pagaliau nuspręs nusikratyti diktatoriaus“, – pabrėžė Rostislavas Murzagulovas.

Kinijai reikia stabilumo prie jos sienų ir Rusijos išteklių. V. Putinas skundėsi, kad „klastingieji Vakarai“ išsiurbs visus Rusijos rezervus. Planas išsipildė, tačiau tai padarė „klastingieji Rytai“, kurie laukė, kol Kremlius paklius į spąstus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(0)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()