Labai pavojingas scenarijus. Lukašenkos branduolinis smūgis  ()

JAV gali nebedalyvauti sprendžiant Europos klausimus.


Baltarusijos žemėlapis ir vėliava
Baltarusijos žemėlapis ir vėliava
© GDJ (Pixabay Content Licence)|https://pixabay.com/vectors/belarus-country-europe-flag-1758860/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei Donaldas Trumpas vėl atsisės į prezidento kėdę, JAV gali nustoti dalyvauti sprendžiant Europos klausimus. Tuomet Kremliaus diktatorius Vladimiras Putinas gali apsvarstyti galimybę surengti hibridinę branduolinę ataką.

Tokią nuomonę „24 kanalui” išsakė istorijos mokslų daktaras, rašytojas Jurijus Felštinskis. Jis pabrėžė, kad toks scenarijus yra labai pavojingas.

Šis scenarijus man atrodo pavojingas. Kai Putinas apsimeta, kad branduolinį smūgį Baltarusijoje surengė pats Aleksandras Lukašenka. Kai Europa atsiduria tokioje situacijoje, kai turės manyti, kad tuo patikėjo. Nes su Rusija kariauti sunkiau nei su vien Baltarusija“, – mano istorikas.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4257 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Jurijus Felštinskis pažymėjo, kad Rusijos sausumos armijos įsiveržimo į Rytų Europą tikimybė priklauso nuo to, ar Rusija galės mobilizuoti antrą papildomą armiją. Nes pirmoji kariauja prieš Ukrainą, bet turi problemų fronte. Norint atidaryti dar vieną frontą, reikia suformuoti dar vieną armiją.

„Šiandien neatrodo, kad Rusija turi tam pajėgų – žmogiškųjų, finansinių, karinių. Tačiau ši padėtis tikriausiai pasikeis, jei Rusija uždarys savo sienas, įves mirties bausmę, pradės mobilizuoti gyventojus ir nukreips ekonomiką karine linkme. Nors, daugelio ekonomistų teigimu, ji jau dabar taip veikia 24 valandas per parą ir 7 dienas per savaitę“, – sakė Felštinskis.

 

Rašytojo nuomone, 2024 metai vargu ar atneš didelių pokyčių Ukrainos karo eigoje. Būtent 2025 metais daug kas priklausys nuo to, kas taps JAV prezidentu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()