„Mirtinos sąlygos.“ Putinas gauna galingą perspėjimą  ()

„Nesugebės tinkamai sureaguoti į proveržį.“


Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© Stop kadras|https://www.youtube.com/watch?v=Z5DHUetacz8

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Saudo Arabija, kurios valdžia neseniai paskelbė ketinanti 2026 – 2027  m. padidinti naftos gavybą, o 2028 m. – iki 12,3 mln. barelių per dieną (šiuo metu išgaunama 10,5 mln.), sudavė rimtą smūgį Rusijos finansinėms galimybėms. Papildomi naftos kiekiai sumažins „juodojo aukso“ kainą, dėl to sumažės įplaukos į Rusijos biudžetą ir ji praras pozicijas pasaulinėje rinkoje, teigia analitikai.  

Jei naftos kainos nebus aukštos, Kremlius negalės remti brangiai kainuojančio karo prieš Ukrainą, taip pat užtikrinti didėjančių socialinių išlaidų, įskaitant tiesiogiai su karu susijusias išlaidas. 

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Beprotiškos uodų žudymo mašinos, multimetrai su termovizoriais, galingi 4in1 jump starteriai ir kt. (Video)
3189 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

2) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

3) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

4) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

5) „Violent Mini Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

6) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

Išsamiau

Dėl karo Ukrainoje ir sankcijų Rusija praranda rinkas labiausiai išsivysčiusiose Vakarų šalyse. Kremlius dabar tikisi, kad Kinija taps išskirtine energijos išteklių pirkėja. Tačiau labai tikėtina, kad Pekinas pradės sudarinėti sutartis dėl pigesnės naftos pirkimo iš Persijos įlankos. 

„Per pusantrų metų, kol galios gavybos apribojimai, Rusija gerokai susilpnės, nes ir toliau leis „naftos dolerius“ karui ir paprasčiausiai nesugebės tinkamai reaguoti į naftos gavybos proveržį“. 

 

Kitaip tariant, pasaulis jau dabar aiškiai įspėja Putiną: maždaug po metų naftos rinkoje pradės formuotis sąlygos, kurios bus pražūtingos Rusijai. Pasaulis ruošia Rusijai scenarijų, kuris jau išsipildė devintajame dešimtmetyje, kai dėl naftos kainų kritimo žlugo SSRS. 

Rusijai neliko jokios manevravimo laisvės tokiomis sąlygomis, kai ji buvo sąmoningai „įvaryta į kampą“. Reikia tikėtis, kad panašūs žingsniai, kuriais siekiama apriboti Rusijos galimybes, bus žengiami ir kituose sektoriuose. Ir dėl šių žingsnių susitarė galingiausios pasaulio valstybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(101)
(2)
(99)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()