„Tai ne drono ataka.“ Kas smogė Tatarstane (Video)  ()

Tai buvo „aiškus apsirikimas“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Smūgį dronų-kamikadzių surinkimo gamyklai Tatarstane galėjo įvykdyti ne dronas, o pertvarkytas lengvasis lėktuvas. Tokią nuomonę telemaratono eteryje išsakė aviacijos ekspertas Valerijus Romanenko, komentuodamas „atvykimo“ į gamyklą Tatarstane (Rusija) vaizdo įrašą.

Jis pažymėjo, kad įdomiausias vaizdo įraše buvo sprogimas. „Tikėjausi, kad tai vis tik bus dronas, bet tai yra pertvarkytas lengvas orlaivis, valdomas nuotoliniu būdu. Jis daug brangesnis ir mums bus sunku juos gaminti masiniu būdu“, – sakė jis.

[EU+mažiausia kaina istorijoje!] Būtinas daiktas meistraujantiems. Su 2 baterijomis ir stulbinamos kainos aukščiausios kokybės 21V „Geevorks“ kampinis šlifuoklis
8657 2

Mažiausia fiksuota kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

V. Romanenko mano, kad smūgis tokiu ginklu į dronų gamyklą Jelabugos mieste (Tatarstanas, Rusija) buvo „aiškus apsirikimas“, nes šio lėktuvo kaina nėra proporcinga šiame objekte padarytai žalai.

„Nižnekamskui (kalbama apie TANEKO naftos perdirbimo gamyklą Nižnekamske, Tatarstane) tai verta, nes rezultatas daug kartų viršija išlaidas. O Jelabugai tai yra aiški klaida“,  sakė jis.

Paklaustas, kaip šis orlaivis nepastebėtas nuskriejo tokį ilgą atstumą, V. Romanenko juokavo: „Tyliai“.

„Sumanytojai labai sėkmingai išdėstė maršrutą, aplenkiantį Rusijos radarų aprėpties zonas, todėl lėktuvas ramiai, matyt, nedideliame aukštyje, kuris neviršijo 100 metrų, įveikė visą atstumą ir taikliai pataikė į Nižnekamską ir, matyt, atsidūrė elektroninių atsakomųjų priemonių zonoje virš Jelabugos, nes paskutiniame etape skrido tiesiai ir toks jausmas, kad tiesiog krenta, nes baigėsi kuras. Kadangi vargu ar buvo užprogramuotas atsitrenkti į namą gynybos teritorijoje įmonėje, kuri dieną ir naktį gamina bepiločius orlaivius, smogiančius mūsų gyvenamuosiuose rajonuose“, – sakė jis.

 

Anot jo, antrą kartą tokiu maršrutu skristi negalima. „Neduok Dieve, jog kartotume tą patį maršrutą, nes rusai dabar jį susekė... Ir tam maršrute jau bus dislokuotos kažkokios oro gynybos sistemos“, – pridūrė jis.

Eksperto teigimu, šiandien Ukrainai reikia visaverčio tolimojo drono su galingu varikliu, galinčio turėti tokias pačias charakteristikas kaip ir „Shahed“, tai yra, pakelti 50 kg sprogmenų, išvystyti apie 160 km/val ir nuskristi 1,5 tūkst. km. Tuomet Rusijos gynybos pramonė pajustų Ukrainos smūgius. Iki tol tai bus smeigtukai, pažymėjo jis.

 

Balandžio 2 d. Tatarstane buvo užpulti du objektai – „Šahed“ dronų surinkimo gamykla ir naftos perdirbimo gamykla. Šaltinių teigimu, bepilotis orlaivis pataikė į pirminį naftos perdirbimo įrenginį Nižnekamske esančioje naftos perdirbimo gamykloje, po to ten kilo gaisras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(0)
(61)

Komentarai ()

Susijusios žymos: