[ŽT] Zelenskis skambina pavojaus varpais. Kyla fronto griūties pavojus. Kas vyksta  (1)

Žurnalistai teigia, kad net jei JAV Kongresas patvirtins naują karinės pagalbos paketą, jo gali neužtekti užkirsti kelią Rusijos proveržiui fronto linijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainai gresia rimta fronto linijos griūtis. Gynybinėms pozicijoms gali kilti grėsmė, kai Rusija nukreipia savo pajėgas į būsimus puolimus. Apie tai pranešė „Politico“.

Šaltinis pažymi, kad skandalingasis milijardierius Elonas Muskas neseniai perspėjo apie galimą žlugimą fronte, ypač pabrėždamas krizės Odesoje galimybę.

Tačiau jo prognozė per daug nesiskiria nuo nerimą keliančių Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio pareiškimų, išsakytų pastarosiomis dienomis.

Zelenskio teigimu, tuo atveju, jei artimiausiu metu būtų nepritarta blokuotam kelių dešimčių milijardų dolerių pagalbos paketui iš Vakarų, Ukrainos valdžia turės trauktis „žingsnis po žingsnio, mažais žingsneliais“. Jis taip pat perspėja, kad gali kilti pavojus prarasti kai kurių didžiųjų miestų kontrolę.

 

Akivaizdu, kad Zelenskio įspėjimas yra dalis platesnių diplomatinių pastangų suteikti Ukrainos kariuomenei taip reikalingą karinę pagalbą – nuo ​​155 mm artilerijos sviedinių iki oro gynybos sistemų „Patriot“. Tačiau liūdna realybė tokia, kad net jei paketą patvirtins JAV Kongresas, jo gali neužtekti užkirsti kelią dideliems okupantų proveržiams mūšio lauke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(51)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)