„Prancūzų staigmena Lukašenkai.“ Kas vyksta  ()

Lukašenkos gali laukti nemaloni staigmena.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pasiuntė Kremliui jėgos signalą. Jo kariai galėtų sumažinti didelį spaudimą Ukrainai.

Šveicarų dienraštis „Neue Zürcher Zeitung“ įvardijo keturis galimus Prancūzijos ginkluotųjų pajėgų panaudojimo Ukrainoje ir už jos ribų scenarijus:

  1. Į šiaurę nuo Kyjivo, siekiant užkirsti kelią invazijai iš Baltarusijos teritorijos. Tokiu atveju Ukrainos ginkluotųjų pajėgų daliniai gali būti perdislokuoti į frontą, o Rusijos kariuomenei (ir galbūt Baltarusijos ginkluotosioms pajėgoms) teks susidurti su branduolinės galios kariuomene šioje teritorijoje. Lukašenkai prancūzai pasienyje vargu ar būtų maloni staigmena.
  2. Rezervinės pajėgos Zaporižios fronte.
  3. Odesa. Miesto gynyba su galimybe – prireikus – perkelti karius į Moldovą.
  4. Dislokacija pačioje Moldovoje. Parama vietos kariuomenei Rusijos provokacijų su „žaliaisiais žmogeliukais“ atveju arba Rusijos intervencijos Gagaūzijoje atveju.

 

Praeityje Kremlius geriau suprato jėgos ženklus nei supratimą ir kompromisą. Todėl Prancūzijos karinis įsitraukimas tikriausiai būtų paskutinė Europos galimybė išvengti pralaimėjimo Ukrainoje ir didelio karo, teigiama leidinyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(6)
(131)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: