Zelenskis prabilo apie užsienio karius Ukrainoje „pilna šio žodžio prasme“. „Negaliu viešai sakyti“  ()

V. Zelenskis prabilo apie užsienio karių dislokavimą Ukrainoje ir kaip į tai reaguos Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Neseniai per Ukrainos televiziją parodytame interviu Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis išreiškė pritarimą iniciatyvoms, kuriose dalyvauja užsienio valstybės, vykdančios mokymus ar pasienio misijas Ukrainoje. Tačiau jis pabrėžė, kad negali atvirai raginti kitų valstybių siųsti savo karius kovoti kare su Rusija, praneša „Euromaidan Press“.

Užsienio misijos, patruliuojančios pasienyje su Baltarusija ir Rusija toje dalyje, kurioje nevyksta aktyvios kovos, galėtų atlaisvinti dalį Ukrainos ginkluotųjų pajėgų tikroms kovoms. Mokymo misijos Ukrainos viduje galėtų būti veiksmingesnės rengiant didesnius Ukrainos karių rezervus. Tuo pat metu, pasak V. Zelenskio, kviečiant užsienio karius kovoti tiesiogiai fronte, Rusija galėtų pasinaudoti savo informacinėmis operacijomis.

[Pasaulinė premjera] Iš EU su kuponais „Touroll U1/J1“ serijos el. dviračiai tik nuo 499€. Su įspūdingomis dovanomis. Ribotas kiekis ir laikas (Video)
5414 8

Pasaulinės premjeros pasiūlymai

Specialūs kuponai

Galioja tik iki 2024-04-16!

Dovanos

Iš EU - saugus ir greitas pristatymas

1 metų garantijos

„Touroll J1“, „Touroll J1 ST“, „Touroll U1 29“ ir „Touroll U1 26“

Išsamiau

V. Zelenskis paminėjo, kad Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pateikė keletą pasiūlymų, kuriems Ukrainos vadovas viešai pritarė. Tarp jų – Ukrainos karių mokymas pačioje Ukrainoje. Kitas pasiūlymas – Ukrainoje steigti remonto centrus, kuriuose būtų prižiūrima ir taisoma Vakarų tiekiama karinė technika, galbūt požeminėse patalpose įvairiuose regionuose.

Kalbėdamas apie pasiūlymą dėl pasienio misijos, V. Zelenskis teigė: „Jis (E. Macronas) pasiūlė, kad „mes galime būti pasienyje“. Na, kaip galime atsisakyti? Jei jie atvyks, mes tik pritarsime.“

 

Tačiau aptardamas galimybę dislokuoti užsienio karius Ukrainoje „pilna šio žodžio prasme“, Zelenskis išreiškė atsargumą. Jis pabrėžė, kad negali viešai sakyti: „Taip, eikite, pasaulio kariuomenės, ateikite į Ukrainą ir kariaukite.“

Prezidentas paaiškino, kad toks pareiškimas leistų Rusijai pasinaudoti situacija, sukeltų kitų šalių visuomenių susirūpinimą ir galėtų pakenkti Europos ir NATO šalių vienybei.

Prezidentas taip pat pripažino, kad Ukrainoje veikia kai kurie savanorių būriai, į kuriuos kovoti už šalį atvyksta užsienio pilietybę turintys asmenys. Jis pareiškė, kad Ukraina niekada neatsakys tiems, kurie nori padėti ginti jos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()

Susijusios žymos: