Kritinė akimirka. „Likimas ant kortos.“ Ką pareiškė Ukrainos vadas  (2)

„Dabar istorinis momentas, kurį mums davė likimas.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Pavliukas paragino ukrainiečius prisijungti prie ginkluotųjų pajėgų, nes „iškilo pavojus šalies likimui, o tai reiškia, kad niekas negali likti nuošalyje. Nieko nedaryti negalima“, – „Facebook“ rašė O. Pavliukas.

„Kuo daugiau ukrainiečių įgis drąsos prisijungti prie ginkluotųjų pajėgų, tuo mažiau galimybių Rusijai įgyvendinti savo kruvinus planus ir tuo greičiau Ukrainos miestai grįš įprastą ir saugų gyvenimą. Todėl raginu ukrainiečius palikti emocijas. Būtina suvokti, kad niekas negali stovėti nuošalyje. Ant kortos stovi šalies, mūsų tautos likimas“, – sakė Ukrainos generolas.

O. Pavliukas tvirtai tiki, kad „Rusija nepaliks nieko ramybėje: nei tų, kurie slapstėsi, nei tų, kurie išdavė Ukrainą“.

„Dabar istorinis momentas, kurį mums davė likimas: arba apginsime ir išsaugosime valstybę, arba išnyksime kaip tauta! Palaikykite gynėjus žodžiais ir darbais. Prisijunkite prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų. Ginkit savo šeimą, namus, šalį ir ateitį. Mūsų stiprybė yra vienybėje! Kito varianto nėra“, – reziumavo pareigūnas.

 

Jis pridūrė, kad Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms reikia įvairių specialistų: vairuotojų, tarnautojų, virėjų, statybininkų, IT, buhalterių, gydytojų ir inžinierių.

Be to, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį kreipėsi į Ukrainos Aukščiausiąją Radą (Parlamentą), prašydamas atsisakyti „populizmo“ ir po keturis mėnesius trukusių diskusijų patvirtinti naują mobilizacijos įstatymą, ištaisant „didelę klaidą“, palankią „Rusijos propagandai“.

 

„Kalbamės su parlamentu, kad artimiausiomis dienomis balsuotume dėl aptariamo įstatymo“, – sakė V. Zelenskis interviu Ukrainos „Unified News Program“ laidoje, lankydamasis Černihive, esančiame prie šiaurinės šalies sienos.

V. Zelenskis užsiminė apie „neatsakingą“ Rados elgesį ir prašė deputatų „nusiraminti“ ir „nesitikėti aplodismentų dėl savo populizmo“.

Jei įstatymas greitai nebus patvirtintas, parlamentas, o ne kariuomenės vadai bus atsakingi už tai, kad šalis būtų pajėgi skirti pakankamai žmonių ginkluotosioms pajėgoms, pažymėjo jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: