[ŽT] JAV sukritikavo Ukrainą. Sureagavo Lietuva. Priminė Antrąjį pasaulinį karą (Foto)  ()

Užsienio reikalų ministro teigimu, Antrojo pasaulinio karo metais sąjungininkai sunaikino Vokietijos naftos saugyklas, nes jos buvo pagrindiniai kariniai taikiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pakomentavo raginimus Ukrainos valdžiai atsisakyti atakų prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas ir priminė Antrojo pasaulinio karo įvykius.

„Per Antrąjį pasaulinį karą sąjungininkai bombardavo nacistinės Vokietijos naftos saugyklas kaip pagrindinį karinį taikinį“, – sakė jis.

Balandžio 10 d. Pentagono vadovas Lloydas Austinas pareiškė, kad JAV prezidento Joe Bideno administracija yra susirūpinusi dėl Ukrainos atakų prieš Rusijos naftos perdirbimo gamyklas. Nes tai neva turės neigiamą poveikį naftos kainai pasaulio rinkose. Be to, Pentagonas Rusijos Federacijos naftos perdirbimo gamyklas laiko „civiliniais taikiniais“.

 

Kita Vašingtono nerimo priežastis yra ta, kad tuo atveju, jei Ukraina toliau atakuotų Rusijos objektus, esančius už šimtų kilometrų nuo sienos, Rusija tariamai galėtų atakuoti energetikos objektus, kuriais remiasi Vakarai. Visų pirma kalbama apie terminalą, kuriuo nafta tiekiama iš Kazachstano per Rusiją į pasaulinę rinką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(61)
(6)
(55)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()